Alkaraz porazio Zvereva i osvojio svoj prvi Rolan Garos

Karlos Alkaraz porazio je Aleksandra Zvereva u finalnom susretu Rolan Garosa rezultatom 3:2 u setovima (6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2).

Prvi gem susreta osvojio je Alkaraz, a Zverev je imao izjednačenje u drugom za 2:2, zatim je uspio njemački teniser doći do trećeg, kada je Alkaraz vodio 4:3, ali to je bilo sve od Saše i Španac je dobio set rezultatom 6:3.

I u drugom setu je prvi gem pripao Alkarazu, mada najduži do sada, sa čak šest izjednačenja i izgledalo je da se Španac zaista muči. Izjednačio je Zverev, zatim je Karlos opet poveo za 2:1 i to je bilo to od njega, jer je Zverev uzeo narednih 5 poena i osvojio set za idjednačenje rezultatom 6:2.

Gemove su u trećem setu teniseri osvajali jedan za drugim, nakon čega je Alkaraz napravio razliku za rezultat 4:2, ali onda se desio pravi preokret. Španski teniser kao da se raspao, popustio je i Zverev je izjednačio na 5:5, a nakon toga i poveo i osvojio set rezultatom 7:5.

Do ponovog preokreta došlo je u četvrtom setu, kada je Alkaraz osvajao gem za gemom do 4:0, nakon čega je Saša osvojio tek jedan. Zatražio je Španac medicinsku pomoć, jer je imao problem sa butnim mišićem lijeve noge, a nije bilo ni čudno, jer se nije nazirao kraj današnjem susretu. 

Ipak, pored bolova i prepreka, Alkaraz je osvojio treći set rezultatom 6:1, a za izjednačenje 2:2 u setovima.

Peti set počeo je vođstvom Zvereva od 1:0, ali je, Alkaraz izjednačio, a zatim i preokrenuo 3:1. Bio je blizu izjednačenju Nijemac, ali Španac je nastavio odličnom igrom i tako završio peti set 

Ovo je inače prva Rolan Garos titula za Alkaraza, a ima još dva Grend slema.

 

Postavi odgovor