Radišković za MeridianSportBH: "Ovaj mladi i perspektivni tim nije zaslužio da se tek tako odustane od njega"

Bivši reprezentativka i kapitenka odbojkaške selekcije Bosne i Hercegovine, Anđelka Radišković je za MeridianSportBH istakla da ovaj tim nije zaslužio ovo što se dešava.

Odbojkaški savez je napravio užasan potez i odlučio je da otkaže učešće odbojkašica u Srebrnoj ligi, jer prema njihovim riječima nisu imali kvorum na sjednicama Upravnog odbora duži period i nisu mogli donositi bitne odluke.

Radišković je dugi niz godina bila dio ovog tima i nakon učešća na drugom uzastopnom Evropskom prvenstvu odlučila je da završi reprezentativnu karijeru. Sada je kazala da se neke stvari u Savezu moraju mijenjati, jer ova ekipa je mlada i perspektivna i apsolutno ne zaslužuje ovo.

“Iskreno nisam znala za ovu odluku do juče i ne mogu da kažem da sam nešto pretjerano iznenađena, ali mi je žao. Prvenstveno zbog svega što smo kao ekipa gradili godinama. Smatram da ekipa nije zaslužila da se tek tako odustane od njih, jer imamo mlad i perspektivan tim”istakla je Radišković i dodala:

“Imalo smo toliko problema svih godina, ali na kraju smo izlazili iz sve dignute glave i to javnost u Bosni i Hercegovini može da nazove kolektivom i ekipom. Još jednom dodajem da mi je žao, jer sam dugi niz godina bila dio reprezentacije i sada kada više nisam dio tog tima, tu sam kao navijač i podrška”. 

Radišković
Foto: cev.eu

“Ono što znam jeste da u Savezu mora nešto da se mijenja, jer sjediti tek tako i nazivati se predsjednikom ili nekim drugim zvanjem nije mala stvar. Ima tu ljudi koji rade svoj posao, trude se i bore, ali nažalost ne mogu da dođu do izražaja od ovih koji rade suprotno, tačnije ne rade ništa i nalaze se na mnogo jačim pozicijama i sve kreće od njih”.

Za kraj je poručila svim djevojkama koje treniraju odbojku u Bosni i Hercegovini i svim članicama reprezentacije da nikad ne odustaju i da koriste svaku priliku koja im se pruži, jer jednog dana mora biti bolje.

Iman Isanović za MeridianSportBH: “Ovo je veliki udarac ne samo za odbojku, nego za kompletan bh. sport”

Postavi odgovor