Bašić: "Nećemo se braniti, idemo po pobjedu"

Trener Željezničara Nermin Bašić istakao je pred revanš protiv Dinamo Minska u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija da će biti čudno jer se igra bez publike. 

Nakon što je u prvom meču završeno 2:2, sada slijedi odlučujućih 90 minuta za prolazak u narednu fazu.

“Umorni smo, dugo putovanje, određeni problemi u organizaciji, odnosno u ljudima koji nas voze. Pozitivni smo, ekipa je pozitivna, iz svega nečega lošeg nađete dobre stvari, sve smo iskoristili za neku šalu. Vidjećemo kako ćemo se uspjeti sutra regenerirati, da sutra budemo maksimalni u toj utakmici koja nam mnogo znači, kako igračima tako i svima nama i da usrećimo naše navijače” – istakao je Bašić i nastavio: 

“Šta možemo sutra? Jako vam teško mogu reći. Neutralan teren, bez publike, podsjeća me na korona doba. Sve u svemu pripremljeni smo dobro na protivnika, izvukli smo puno stvari iz zadnje utakmice, spremni smo na njihove dvije formacije, jako dobro prelijevaju te formacije. I mi smo spremili određene altnernative, određene stvari s kojima se želimo malo prilagoditi, ali nikako s bijelom zastavom”.

Na kraju je rekao da se ekipa neće braniti i da će pokušati slaviti nakon 90 minuta.

“Nećemo se braniti, pokušat ćemo pobijediti u 90 minuta, pokušat ćemo dati srce na teren da uzvratimo našim navijačima za sjajan ispraćaj sa aerodroma. S tim nekim emocijama sa aerodroma želimo sutra nastupiti i dati maksimum od sebe” – zaključio je Bašić.

Utakmica je na programu u 19 časova u glavnom gradu Azberbejdžana Bakuu.

Postavi odgovor