Bašić: "Vidjećemo da li smo domaćinska ekipa, prerano je nakon dvije utakmice da pravimo statističke analize"

Trener Željezničara Nermin Bašić na konferenciji za medije nakon poraza od Veleža rekao je da je prerano praviti statističke parametre njegove ekipe na gostovanjima.

Željezničar je u Mostaru poražen od Veleža sa 1:0, a njihovo prethodno gostovanje završilo je identično u korist Posušja.

Čestitam Veležu na osvojena tri boda, utakmica gdje smo i jedni i drugi ušli sa puno respekta jedni prema drugima, čvrsta i teška utakmica koja je mogla završiti neriješeno. Iz jedne polušanse, malo naše nepažnje, Haskić, fenomenalan igrač, okrene se i da gol. Veležove izmjene su uspjele napraviti određeni tempom, nije nam bio plan da se branimo već da igramo kao u prvom dijelu. Nama ostaje da radimo i treniramo, te da zaboravimo ovu utakmicu. Ako treba neko da preuzme odgovornost onda sam to ja, nemam šta zamjeriti svojim momcima” – rekao je Nermin Bašić i dodao:

Ja ne mislim da je bilo slabo igranje protiv Veleža koji je neko i nešto u ovoj ligi, ime u bh. fudbalu i mislim da smo dobro odigrali. Želim da pohvalim ambijent koji je fenomenalan. Na kraju ćemo vidjeti da li je Željo domaćinska ekipa i da li može osvajati bodove sa strane, mislim da je prerano nakon dvije gostujuće utakmice da pravimo statističke analize. Početak je prvenstva, svi se gradimo i pravimo ekipe, kako mi tako i Velež i ostali. Biće vremena i za analize, pa kad dođe vrijeme”.

Željezničar u sljedećem kolu, nakon reprezentativne pauze, 16.9. dočekuje GOŠK.

Postavi odgovor