Bašić: "Nadam se da smo izvukli pouke i da ćemo neke stvari uraditi na drugačiji način"

Trener Željezničara Nermin Bašić održao je konferenciju za novinare u Bakuu pred revanš meč protiv ekipe Nefčija u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. 

On je naveo da Nefči ima sjajnu ekipu i da su favoriti za ovu utakmicu.

“Imali smo problema u prvoj utakmici sa 6-7 igrača koji su bili povrijeđeni, a isto tako i sa izmjenama. Uspjeli smo u ovih 4-5 dana da malo rekuperiramo ekipu i vratimo sve povrijeđene igrače u kadar. Nefči ima sjajnu ekipu koja je, ja bih rekao, u stvaranju. I po svemu, ono što su pokazali, ono što njihov klub jeste, favoriti su za ovu utakmicu. Znamo da će stadion biti pun, da Nefči ima jako dobre navijače, ali isto tako očekujemo i naše Manijake koji će biti naš 12. igrač i na ovoj utakmici” – istakao je Bašić i dodao:

“Znamo da će sutra cijela Bosna i Hercegovina navijati za Želju i želimo tim ljudima pokazati da Željo može. Isto tako se nadam da smo iz prve utakmice izvukli pouke, da nam je dobro koristila za analizu i da ćemo neke stvari uraditi na drugačiji način. Nefči se pojačava svaki dan, ali napravili smo individualne analize za sve igrače koji su došli u ovaj klub, tako da imamo dosta informacija kako bi se što bolje pripremili za protivnika”.

Prva utakmica u Sarajevu je završila rezultatom 2:2, a revanš meč je na programu sutra u 19 časova.

Postavi odgovor