Begović: "Bio sam primoran da prekinem reprezentativnu karijeru"

Bivši golman reprezentacije Bosne i Hercegovine, Asmir Begović, nedavno je u intervjuu za “Numero Diaz” govorio o igranju za Zmajeve.

Asmir Begović je imao ponudu i da zaigra za reprezentaciju Kanade, ali se ipak odlučio za BiH i, kako kaže, nije nikad požalio zbog te odluke.

“Rodio sam se u Bosni i Hercegovini, ali sam zbog rata zajedno sa porodicom morao napustiti zemlju. Živjeli smo u Njemačkoj kratko prije nego li smo se preselili u Kanadu gdje je počela moja fudbalska karijera. Igrao sam za mlade reprezentacije Kanade i postojala je ozbiljna mogućnost da zaigram za seniorsku reprezentaciju Kanade” – rekao je Begović te dodao:

“Nakon toga se pojavila prilika da predstavljam domovinu Bosnu i Hercegovinu. Odmah sam prihvatio poziv i ne žalim zbog te odluke. Kroz moju karijeru je bilo nekih problema sa nekim predstavnicima Saveza i u suštini sam bio primoran da prekinem reprezentativnu karijeru prerano. Bilo kako bilo, to je još uvijek moj dom, moji ljudi i moja reprezentacija i niko mi to ne može oduzeti. Sa zadovoljstvom sam igrao za BiH ispred najboljih navijača u državi i veoma sam ponosan što sam dio istorijskog rezultata, plasmana na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazil”.

Begović je za reprezentaciju BiH sakupio 63 nastupa, a posljednju utakmicu za Zmajeve je odigrao 2020. godine. Podsjetimo, Begović je nedavno dao opširan intervju i za naš portal, koji možete pročitati u nastavku:

Postavi odgovor