Blagoja Milevski za MeridianSportBH: "Iza nas su uspješne kvalifikacije"

Selektor Sjeverne Makedonije Blagoja Milevski za MeridianSportBH prokomentarisao je prethodne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo na koje se Sjeverna Makedonija nije plasirala, transfer Eljifa Elmasa u Lajpcig i igrače u Premijer ligi koji su mu “na oku” kada je u pitanju nacionalni tim.

Sjeverna Makedonija je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo imala nesreću da zapadne u jednu od najtežih grupa. Izabranici Blagoja Milevskog zaključili su kvalifikacije iza Engleske, Italije i Ukrajine i tako ostali bez Eura, ali su prikazali igre za pohvalu.

Jedna takva bila je u zadnjem kolu kada su remizirali protiv Engleske u Skoplju, kao i protiv Italije. Pored toga, dva puta su savladali Maltu.

Imali smo uspješne kvalifikacije, pogotovo jer smo dobili jako tešku grupu. Dali smo šansu mnogim mladim igračima koji su pokazali potencijal i da ova reprezentacija ima lijepu budućnost” – rekao je selektor Sjeverne Makedonije Blagoja Milevski.

20170617 IMG 6677 015 ZAS
Foto: TOMASZ ZASINSKI / 058PORT.PL / NEWSPIX.PL/Starsport

Jedan od najboljih fudbalera Sjeverne Makedonije Eljif Elmas ostvario je transer vrijedan 23 miliona evra u Lajpcig, što raduje selektora ove zemlje.

Pozitivan korak u njegovoj karijeri. Odličan klub, odlična liga i pravo mjesto i na pravi način može da nastavi razvijati svoju karijeru” – istakao je Milevski.

Do zimske pauze u Premijer ligi su nastupala dva igrača iz Sjeverne Makedonije. Za Sarajevo je igrao Danijel Avramovski, dok je u Borcu i dalje Sebastijan Herera.

Naravno da pratim. Sve utakmice i sve lige gdje igraju naši igrači. I Danijel (Avramovski) i Sebastijan (Herera) su odlični igrači koji imaju potencijal da budu reprezentativci, ali samo od njih zavisi niz kako će igrati i da li će i koliko se nametnuti za poziv u reprezentaciju” – zaključio je Milevski.

Sjeverna Makedonija je već znala pronalaziti reprezentativce u Bosni i Hercegovini. Najsvježiji primjer je svakako bivši kapiten Sarajeva Krste Velkoski koji je kao igrač Sarajeva nastupio na Evropskom prvenstvu u dresu Sjeverne Makedonije.

Postavi odgovor