Brutalna partija Langovića, Borac pobijedio Vrijednosnice Osijek

Borac je pobijedio Vrijednosnice Osijek u drugom kolu Druge ABA lige rezultatom 81:70.  

Sredinom prve četvrtine Borac je napravio razliku i uspio da se odvoji od Vrijednosnica Osijek, kada je napravio seriju 11:0. Teodor Simić je pokrenuo seriju Borca, a hrvatski tim je uspio pred kraj četvrtine da smanji razliku ispod dvocifrene (23:14). Čuvali su Banjalučani sigurno prednost i u drugoj dionici i većim dijelom imali dvocifrenu razliku, no Vuk Dmitrović je sa tri poena u zadnjim trenucima poluvremena postavio rezultat 46:39 za Borac. 

Na siguran način je Borac čuvao distancu i u trećoj četvrtini. Svi napadi Osijeka stajali su na devet razlike, ispod čega Borac dugo vremena nije dozvolio protivniku da dođe. Tek nakon četiri minute igre u četvrtoj četvrtini Marko Bošnjak je doveo Vrijednosnice Osijek na -5 (70:67). Tada se ponovo pokrenuo Borac, serijom 7:0 se vratio na dvocifrenu razliku, a do kraja stigao do pobjede rezultatom 81:70.

Ubjedljivo najefikasniji u timu Borca je bio Aleksandar Langović koji je postigao 31 poen uz indeks korisnosti 37. Dodao je još devet skokova uz jednu asistenciju. Po 12 poena su ubacili Simić i Martin Džaron. U ekipi Vrijednosnice Osijek Matej Tokić je postigao 17 poena.

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor