Čilić preslišan od strane mladog Kanađanina, Medvedev obezbijedio prolaz dalje

Marin Čilić je završio svoju odiseju na Australijan open preslišavanjem od strane mladog Kanađanina Feliksa Ožera-Aliasime, dok je Danil Medvedev bio siguran protiv Maksima Kresija.

Ušao je zbog svog prvenstveno velikog iskustva Marin Čilić kao veliki favorit u meč za prolaz u četvrtfinale, ali je umjesto toga poražen od strane Feliksa Ožera-Aliasimea sa 3:1 (7:6, 6:2, 7:6; 6:2).

Dobio je Čilić taj uvodni prvi set sa 6:2 i to nakon samo 36. minuta borbe, ali se u drugom Ožer-Aliasim probudio i odveo iskusnog Hrvata u taj-brejk gdje je na kraju i dobio nakon nekoliko njegovih grešaka.

Ožer-Aliasim je u narednom setu nastavio u još jačem ritmu i jednim brzinskim osvajanjem istog ušao u četvrti, gdje se opet otišlo u taj -brejk koji je ponovo pripao u ruke mladom kanadskom teniseru čime je on obezbijedio svoje prvo četvrtfinale Australijan opena.

Danil Medvedev je poput Čilića naišao na veliki otpor od strane svog protivnika, Amerikanca Maksima Kresija, ali je Rus uspio ostati staložen i trijumfovao je nakon tri sata i 27. minuta igre sa konačnih 3:1 u setovima (6:2, 7:6, 7:5; 7:6).

Medvedev je emulirao Čilića u još jednoj stvari, a to je u laganom uzimanju prvog seta sa 6:2 i to veoma brzo. Drugi set, druga priča jer je Kresi podigao nivo igre, ali to još nije bilo dovoljno jer je Rus poslije taj-brejka poveo sa 2:0 u setovima.

Ipak, upornost Kresija se isplatila u tećem setu gdje je sada on u taj-brejku bio onaj sa više staloženosti i poslije iscrpljujuće borbe smanjio na 2:1 u setovima. 

Medvedeva je to razbudilo i upozorilo da se mora uozbiljiti čime je on majstorski priveo ispostaviće se odlučujući četvrti set kraju i time sebe poslao na četvrtfinalni megdan protiv mlađanog Kanađanina Ožera-Aliasima.

Postavi odgovor