Crvena zvezda Meridianbet izdala saopštenje povodom napada na Lazarevića

Crvena zvezda Meridianbet je izdala saopštenje povodom današnjeg napada na Stefana Lazarevića.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da je u nedjelju u prijepodnevnim časovima, igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao „teške tjelesne povrede“ nakon fizičkog napada od strane igrača KK Partizan Džejmsa Nanelija.

Incident se dogodio prije početka prijepodnevnog treninga našeg tima u Beogradskoj Areni, a tom prilikom Stefan Lazarević je zadobio povrede koje možete vidjeti u slikama u prilogu ispod teksta.

KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj akt, a zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo delo po Krivičnom Zakonu Republike Srbije vodi kao „nanošenje teških tjelesnih povreda“.

Takođe, očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabilježen u istoriji ove lige i sa ovakvim posljedicama. KK Crvena zvezda Meridianbet upozoravao je na detalje sa prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od strane sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Džejmsa Nanelija na utakmici broj 2 upravo na našem igraču Stefanu Lazareviću.

Ovaj napad prevazilazi sve granice sporta i normalnog, i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih!

KK Crvena zvezda Meridianbet je hitno već podnio disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskom direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige!

Očekujemo da igrač KK Partizan Džejms Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbjednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata.

KK Crvena zvezda Meridianbet”.

Podsjećamo, Crvena zvezda Meridianbet u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige vodi sa 2:0 u pobjedama, a treća utakmica je na programu danas od 20.30h.

Postavi odgovor