Dedić za MeridianSportBH: "Odlično je biti ponovo u treninzima, moramo okrenuti meč u naš ritam"

U sutrašnjem meču Lige BiH, Čelik će na svom terenu od 17h dočekati Borac. Ermin Dedić, košarkaš Zeničana, govorio je o ovom duelu za MeridianSportBH.

Dedić se vratio u trenažni proces nakon nešto duže pauze, tako da bi se sutra mogao ponovo naći na terenu. Prvi susret ova dva tima u Banjaluci je odlučen u posljednjim sekundama, što je odlična najava za predstojeći okršaj.

“Odlično je biti ponovo u treninzima, još nisam 100% spreman sigurno, dobro je što ima vremena za spremiti se još. Za moju minutažu će odlučiti trener, sigurno ne mogu još iznijeti minute kao do sada, ali biću tu da pomognem koliko mogu. Moji saigrači su igrali odlično i izuzetno borbeno do sada, ne sumnjam da će tako biti i sutra” – rekao je Dedić, pa nastavio:

“Meč u Banjaluci je zaista bio neizvjestan i izuzetno dobra utakmica za publiku, siguran sam da će biti kvalitetna utakmica i sutra. Naša najveća prednost je naš tim, imamo dosta opasnosti u napadu i potrebno je da ispoštujemo odbrambene zadatke da bismo sutra došli do pobjede. Mislim da je najopasniji igrač Borca Draško Knežević, sigurno motor te ekipe, gdje se vidi koliko bolje igraju otkako se on vratio iz povrede. Isto tako, dobro su popunjene sve pozicije u ekipi sa više igrača na svakoj poziciji i velikom rotacijom, što im daje priliku da drže visoki tempo kroz cijelu utakmicu, mi moramo odgovoriti na taj tempo i utakmicu okrenuti u ritam koji odgovara nama, ako to uspijemo mislim da ćemo uspjeti doći i do pobjede, koja je bitna za nas za dalji dio prvenstva”.

“Crno-crveni” su u Ligi BiH trenutno na omjeru od 14 trijumfa i osam poraza.

Postavi odgovor