Đedović demantovao pozivanje u reprezentaciju po 'nacionalnom ključu': "Apsolutna laž"

Nihad Đedović demantovao je riječi Zlatka Jovanovića, koji je kao gost u podkastu Jao Mile rekao kako su se u reprezentaciji Bosne i Hercegovine igrači pozivali po nacionalnom ključu.

Jovanović je tom prilikom rekao kako su se u reprezentaciju pozivala četiri igrača pravoslavne, četiri katoličke, a četiri islamske vjeroispovijesti.

Apsolutna laž! Neka dotični argumentuje ‘‘primjer‘‘ sastavljanja košarkaške reprezentacije BiH po principu četiri Bosanca, četiri Srbina i četiri Hrvata i stručnog štaba jedan Bosanac, jedan Hrvat i jedan Srbin ili kako već god. Neka nađe jedan roster gdje se ekipa sastavljala po odabiru ko je koje vjere i iz kojeg entiteta dolazi. Neće naći, jer nema nikad nije ni bilo. Uvijek su bili pozivani isključivo najbolji bez ikakvog nacionalnog prefiksa niti je to o čemu dotični priča ikada bila tema u reprezentaciji, a imao sam priliku da igram mnogo godina za reprezentaciju i sa dotičnim baš to jedno njegovo reprezentativno iskustvo” – napisao je Đedović na Instagramu i dodao:

“Bilo je milion mana, ali su svi dolazili igrati sa guštom i prelazilo se preko sitnih organizacionih problema sa osmijehom i šalom. Svi smo bili kao jedno, ali ova izjava dotičnog ili ti ga ‘‘primjer‘‘ je potpuna budalaština! Vrlo jeftina priča”.

Postavi odgovor