Denis Ćorić: "Dokle god postoji šansa mi ćemo se boriti"

Po prvi put ove sezone se čini kao da Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine ide prema punom raspletu po pitanju osvajača titule i plasmana u Premijer ligu.

Igman je pobijedio Tomislav u gostima (1:2), GOŠK odigrao neriješeno (1:1) u Goraždu i ovo je donijelo pet kola do kraja razliku od četiri boda prednosti za Konjičane koja je jako teško nadoknadiva prednost u vrlo izjednačenom takmičenju.

Gabeljani su imali priliku sačuvati odstojanje od dva boda jer su u Goraždu vodili pogotkom Blaža Boškovića od 57. minute, ali je izjednačio Damir Hrelja u 88. minuti iz penala.

“Žao nam je iz razloga što smo primili gol pred sami kraj iz penala. Prvih 15-tak minuta je Goražde bilo bolje, kasnije smo uspostavili ravnotežu i bili sve bolji. U drugom dijelu je bilo dosta dobro, mogli smo i morali kod 1:0 postići još jedan gol, a onda je došla završnica gdje smo imali taj nesretan penal. Žao mi je momaka, borili su se i trudili, ali nekad moraš imati na svojoj strani i faktor sreće” – komentarisao je trener GOŠK-a Denis Ćorić za “Dnevni list”.

Četiri boda razlike pet kola do kraja prvenstva postavljaju Igman u veliku prednost.

Čovjek se treba nadati, ali sigurno da će biti teško. Dokle god postoji šansa, mi ćemo se boriti. Po dolasku na klupu sam kazao da ćemo probati plasirati se, a ako ne ide, onda ćemo na kraju s ljudima koji vode klub praviti tim za iduću sezonu” – rekao je Denis Ćorić.

Poraz Tomislava na njihovom terenu je ovu ekipu također znatno udaljio od opstanka u Prvoj ligi Federaciji Bosne i Hercegovine.

Postavi odgovor