Dijabi žestoko po Tuzla sitiju: "Diktatorski klub koji vodi predsjednik koji nema pojma o fudbalu"

Bivši fudbaler Tuzla sitija, Alasan Dijabi, u razgovoru za MeridianSportBH iznio je velike optužbe na račun kluba u kojem je proveo devet mjeseci.

Alasan Dijabi je u Tuzlu siti stigao kao slobodan fudbaler krajem septembra prošle godine, a klub je napustio u maju ove godine sporazumnim raskidom saradnje.

Međutim, prema riječima bivšeg reprezentativca Malija, između njega i Tuzla sitija saradnja je bila sve osim bajne. Štaviše, istakao je period u Tuzla sitiju kao najgori u inostranoj karijeri.

Moje najgore iskustvo u inostranstvu. Od navijača, predsjednika, do osoblja. Doktora nema, ili u najboljem slučaju, kada im se radi. Povrh svega, lopovski klub. Kasnili su mi sa plaćanjem više od šest mjeseci više od 30 hiljada evra. Prevarantski način plaćanja na crno. To su amateri koji ne znaju ništa o fudbalu. Ne bih savjetovao nijednom fudbaleru da ide tamo. Diktatorski klub koji vodi predsjednik koji nema pojma o fudbalu. FIFA vodi istragu zbog ucjenjivanja i ugrožavanja igrača” – rekao je za MeridianSportBH Alasan Dijabi.

Dijabi je za Tuzlu siti odigrao 13 utakmica i postigao jedan pogodak. Igrao je za juniorsku reprezentaciju Francuske, potom mladu selekciju Malija, a upisao je i jedan debi u seniorskoj konkurenciji afričke reprezentacije.

Dijabi je dodao da u Bosni i Hercegovini nije imao problema, osim sa klubom.

Ljudi u Bosni i Hercegovini, izvan kluba, su prema meni bili zaista fini i ne mogu nikakav drugi utisak o ljudima u BiH nositi nego takav. Tuzla siti nije bila svjesna koliko je srećna što je imala igrača kao što sam ja”

Povodom navodne istrage FIFA-e protiv Tuzla sitija kontaktirali smo svjetsku fudbalsku organizaciju, ali još uvijek nismo dobili odgovor.

Postavi odgovor