Đoković: "Ni prvi ni zadnji put da sam izgubio, prevazišao sam to za dan"

Srpski teniser Novak Đoković govorio je uoči nastupa u Sinsinatiju, prvog poslije četiri godine. Tačnije, Novak je nastupio na ovom Mastersu 2020, ali je turnir, koji je osvojio, zbog koronavirusa bio organizovan u Njujorku.

Poslednji nastup na Turu Đoković je imao u finalu Vimbldona, koje je pripalo Karlosu Alkarasu.

Nije ni prvi ni posljednji put da sam izgubio, tako da sam ga prevazišao za jedan dan. Očigledno, trebalo mi je stvarno dobar odmor nakon toga i malo vremena sa svojom porodicom. To sam i uradio. Naravno, žalio sam što nisam iskoristio šanse tokom tog finala– rekao je Đoković i dodao:

“Očigledno je da treba da idem dalje i pokušam da se pregrupišem i pronađem motivaciju za ono što dolazi, i sve izazove koji su preda mnom i zato sam tu. U suprotnom, da nisam motivisan, ne bih bio ovdje. Sada, poslije mnogo godina profesionalnog tenisa, osjećam se kao da imam izbor da igram ono što zaista želim da igram. I stvarno sam želio da budem ovdje u Sinsinatiju i naravno, US Open je iza ugla”.

On je prvi trening odradio pred velikim brojem ljudi.

Bilo je nevjerovatno, da budem iskren. Našalio sam se sa svojim trenerom i pitao sam ga da li smo na pravom terenu, jer smo mislili da je meč. On je zapravo rekao da je mislio da se dešava meč jer je to bio teren za meč. Zaista je nevjerovatno. Veoma sam zahvalan na prisustvu tolikog broja ljudi na treningu, što je nevjerovatno. Opet, doživio sam neke turnire širom svijeta, slične atmosfere u smislu velike posjećenosti na terenima za trening – dodao je srpski teniser.

Đoković je do sada dva puta osvajao Masters u Sinsinatiju.

Postavi odgovor