Đoković se podigao iz pepela za fenomenalan trijumf nad zemljakom

Novak Đoković je poslije velikog preokreta u trećem kolu US opena savladao zemljaka Lasla Đerea sa konačnim rezultatom od 3:2 (6:4, 6:4, 1:6, 1:6, 3:6).

Uslijedio je veliki šok na terenu stadiona “Artur Eš” u Njujorku kada je nakon prva dve seta na semaforu stojao rezultat koji je glasio 2:0 (6:4, 6:4) u setovima za Lasla Đerea.

Đere je odlični te kontrolisanim udarcima uz vrhunsku ofanzivu uspio da u prva dva seta povede protiv sasvim prirodno favorizovanog Novaka Đokovića.

Ali, ako nekoj osobi koja je gledala ovaj susret nije bilo jasno ranije, Đokovića se ne smije otpisati ni kada njegov protivnik ima tri meč lopte, a kamoli u slučaju kada su igri još potencijalno tri seta.

Tako je na kraju i bilo jer je Đoković brzo anulirao prednost Đerea sa dva identično osvojena seta sa konačnim rezultatima koji su glasili 6:1 u gemovima.

Shodno tome ovaj izuzetno zanimljiv susret je otišao u peti set gdje je Đoković uspio napraviti brejk loptu te je na kraju slavio sa 6:3, odnosno sa konačnih 3:2 za apsolutni preokret i zaista izuzetno uzbudljivom duelu dva zemljaka.

Đoković će za narednog rivala u osmini finala US opena imati hrvatskog tenisera Bornu Goju koji je u trećem kolu preslišao Čeha Jirija Veselog sa 3:0.

Postavi odgovor