Dudić: "Da smo se pitali ko je s druge strane, ne bi napravili ono što jesmo" (VIDEO)

Veležov trener Feđa Dudić najavio je revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija s Elfsborgom. 

Trener Veleža Feđa Dudić nastavio je najavljivati evropske utakmice s pobjedničkim gardom, upravo takva bila je i današnja najava sutrašnje utakmice s Elfsborgom. 

“Trenutno uživamo u svemu što radimo, namješteni smo na postavke da ne gledamo s kim igramo. Imamo svoj film, gledamo sebe, a sve ostalo poštujemo. Da smo se pitali ko je s druge strane, ne bi napravili ono što smo napravili. Čvrsto smo na zemlji, znamo da smo sve stekli jednim dobrim radom” započeo je Dudić, pa dodao: 

“Kritičari jedva čekaju neki slabiji rezultat, onda dođu na svoje, a mi nećemo kukati. Nikada nisam spomenuo umor, iako će u četvrtak biti naša peta utakmica u 14 dana. Neću o tome pričati, neću graditi alibi. Nismo mi umorni, mi smo puni samopouzdanja i energije, a umor guramo u drugi plan”. 

Dudic
Foto: FK Velež/facebook

“Na raspolaganju su sutra svi igrači, to je važna vijest. Na današnjem treningu će biti svi i nadam se da ćemo takvi i dočekati sutrašnji meč. Sutra očekujem malo drugačiji Elfsborg nego u prvoj utakmici. Možda nisu očekivali da ćemo igrati kako smo igrali, te će sada oni biti spremniji. Iz tih stvari su možda dosta i naučili, a mi ćemo probati uvesti neke nove stvari. Defanzivnim dijelom sam zadovoljan, nismo imali faktički sto odstotnu šansu, izuzev prekida.

Prema naprijed možemo i moramo bolje, u četiri situacije je nedostajao završni pas. Dobro je to, jer sutra možemo u tom segmentu pokazati više. Očekujem ih u njihovoj standardnoj formaciji, igrali su za vikend utakmicu, nisu mijenjali, osim neke pozicije za poziciju” – rekao je Dudić, pa se osvrnuo i na raspoloženje protivnika: 

“Njihov trener mi je govorio o atmosferi na ‘Grbavici’ protiv AEK-a i sigurno se malo pribojavaju utakmice, odnosno atmosfere sutra. Ne treba uopšte pozivati navijače da rade ono što najbolje znaju, ali mislim da sutra u početku utakmicu mogu posebno da nam pomognu. Švedska liga je mirna, ljudi dođu gledaju utakmice, nekada to bude kao u pozorištu, te sigurno nisu navikli na atmosfere koje mogu prirediti naši navijači. U doslovnom smislu riječi navijači sutra mogu biti 12-ti igrač”. 

“Mislim da bi dva postignuta gola u regularnom vremenu bila dovoljna za prolaz. Ipak, ništa ne mora značiti. Kada pogledate utakmicu, vidjeli ste da nije bilo puno prilika, ne mislim ni da će sutra. Svaka se mora iskoristiti, to je tako. Ne smijemo naprimjer dozvoliti prilike kao protiv Kolerajna, to se mora iskoristiti” – dodao je Dudić, pa nastavio: 

“Elfsborg je predstavljen takav kakav jeste, i ja sam to govorio. Ipak, to svakako zavisi od postavke drugih ekipa. Mi smo izgledali defanzivno sjajno, te njihove dobre strane su dolazile do izražaja. AEK je bolja ekipa od Elfsborga, imaju bolje pojedince. Mi smo mnogo doprinijeli tome da izgledaju kako su izgledali. Nećemo praviti bauk, rekao sam da igrači AEK-a nisu vanzemaljci, šanse su sutra podjednake, a jedan posto su zbog domaćeg terena na našoj strani”. 

slavisa radovic velez
foto: FK Velež Mostar/Facebook

“Motivisao sam igrače njihovim ponižavanjima. Imam to, mogu vam pokazati. Njihove prognoze su bile 6:0, 3:0, bilo je i prognoza 3:1, eto kao vjerovali su da možemo možda zabiti pogodak. Ne znam kako smo prošli u Atini, toliko smo loši izvođači penala. Danas ćemo probati trenirati to. Od Mulića nemamo realizatora jedanaesteraca. Sutra ne priželjkujem penale. Biće puno, ljudi, sparina, ne do Bog da nekome nešto bude”. 

Velež i Elfsborg će sutra na “Grbavici” igrati od 20h, a rezultat u prvoj utakmici bio je 1:1. 

Postavi odgovor