Dudić: "U Mostaru se igra najbolji fudbal"

U gradskom derbiju fudbaleri Zrinjskog će u utorak ugostiti gradskog rivala ekipu Veleža. “Plemići” su već osigurali naslov prvaka, ali unatoč tome nastavljaju sa sjajnim igrama i pobjedama.

Kod Veleža u sastavu neće biti Nermin Haskić, dok je pod znakom pitanja nastup Samira Radovca.

“Zrinjski je svoj posao u prvenstvu odradio, a nas 19-og očekuje borba za trofej u Kupu. Mislim da bi ovaj derbi trebao biti nagledljiviji za oko. Jednostavno rezultatski nije toliko važan, iako na derbi ne možeš doći da kažeš kako ti rezultat nije važan. Posljednja kola su pokazala koliko je važna ova utakmici. Kolega Jakirović je odmarao 80 posto ekipe želeći imati kompletnu ekipu protiv nas, jer su neki igrači imali po dva žuta kartona. Mi smo isto tako nekoliko igrača odmorili u prošloj utakmici da budu na dispoziciji za sutrašnju utakmicu. U gradskom derbiju ćemo vidjeti što možemo očekivati 19-og, jer sigurno protiv Zrinjskog koji će ove godine pokazao puno. Ako tu možeš igrati ravnopravno i dobro, u što ja ne sumnjam, onda sigurno da smo spremni za finale Kupa”poručio je trener Veleža Feđa Dudić i dodao:

“Želimo pokazati javnosti da ovo što treneri govore poslije utakmica Zrinjskog i Veleža, a Zrinjski je to pokazao rezultatski, a mi više igrom nego rezultatski, da se ove godine u Mostaru igra najljepši fudbal”.

Zrinjski je ove sezone slavio u oba gradska derbija, u “Vrapčićima” je bilo 1:0, a na stadionu pod “Bijelim brijegom” 2:1 za “Plemiće”.

Gradski derbi između Zrinjskog i Veleža igra se u utorak u 20 sati.

Postavi odgovor