Filipini se izgubili u očekivanjima, Angola srušila domaćina

Košarkaši Angole pobijedili su Filipine u drugom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva.

Očigledno je poraz od Dominikanske Republike nakon produžetka i ispuštene prednosti emotivno uticao na košarkaše Filipina, koji danas protiv Angole nisu bili ni nalik reprezentaciji od prekjuče. Dodatnu šansu su Filipinci propustili jer je Dominikanska Republika ranije pobijedila Italiju, pa su Filipini imali priliku da protiv Italije direktno odlučuju o prolasku u narednu fazu.

Dobro su danas i krenuli, pošto su nakon prvih deset minuta vodili sa 19:12. Ipak u drugoj četvrtini napad Filipina je potpuno stao, a Angola je to iskoristila i na poluvrijeme otišla sa prednosti 36:33.

Džordan Klarkson se probudio u drugom poluvremenu, pa je u trećoj četvrtini držao Filipine, koji i dalje nisu uspjevali preuzeti kontrolu. Pred odlučujućih deset minuta Angola je imala prednost od četiri poena.

Očajno su Filipinci ušli u taj dio igre, Angola je brzo došla do najvećih +16 (73:57), ali se ponovo aktivirao Klarkson pa tu razliku minut i po prije kraja spustio na 5 poena (68:73). Napad kasnije Žerson Domingos je pogodio trojku za +8 Angole. Nakon toga nije bilo povratka, pa je Angola slavila sa 80:70.

Najefikasniji na kraju je bio Klarkson sa 21 poenom i on je jedini bio dvocifren u redovima domaćina prvenstva. U pobjedničkom timu Angole Gonkalves je postigao 17, Domingos 15, Fernando 14, Bango i Sousa po deset…

Tablice omogućuje Sofascore

Postavi odgovor