Foto dana: Ni Fergijev Junajted nije kao Gvardiolin Siti

Fotografija dana.

Mančester siti je juče u neizvjesnoj trci za šampiona Engleske savladao Vest Hem u zadnjem kolu prvenstva i tako osigurao četvrtu uzastopnu titulu Premijer lige, sa dva boda ispred Arsenala.

Četiri godine u nizu šampion Engleske je isti. To je Mančester siti pod vođstvom Pepa Gvardiole. Dominacija kakvu engleski fudbal nije vidio. Najbliži njoj i godinama rekord držao je Mančester junajted koji je od 1995. do 2001. godine osvojio pet titula, ali je njihovu seriju između u sezoni 1997/98 prekinuo kratko Arsenal.

Ni najbolji Liverpul, ni najbolji Arsenal nisu mogli sada zaustaviti Mančester siti koji je osvojio 91 bod ove sezone i sa dva ispred Arsenala završio na prvom mjestu.

U svojim redovima imaju najboljeg strijelca lige Erlinga Halanda, najboljeg igrača Premijer lige Fila Fodena i najboljeg trenera Pepa Gvardiolu.

Potrošio je Mančester siti mnogo protekle decenije na izgradnju imperije koja sada ruši sve pred sobom na Ostrvu. Ali ništa više od velikana iz istog grada, koji ne može da bude ni konkurentan.

Baš zbog toga Pepu, ni Sitiju niko ne smije osporiti istorijski uspjeh osvajanja četvrte titule Premijer lige u nizu, a šeste u posljednjih sedam sezona.

Postavi odgovor