(FOTO) Objavljene prve fotografije: Evo kako će izgledati Olimpijski bazen u Mostaru

Konačno je riješena misterija kako će izgledati olimpijski bazen u Mostaru nakon što je glavni projekt za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje kompleksa “Olimpijski bazen u Mostaru” uradila i objavila firma “AAA Group“.

“Objavljujemo prvi put projekat koji s ponosom privodimo kraju i pripremamo se za skori početak radova” – naveli su iz firme “AAA Group” uz fotografije bazena na čijem je mjestu još livada, a bh. olimpijka Lana Pudar bi u njemu trebala zaplivati 2025. godine.

Direktor Direkcije za izgradnju kulturno-sportskog centra u Mostaru Edin Prašo, za “Klix” je kazao kako bi izgradnja dugo čekanog bazena u Mostaru trebala početi u junu ove godine.

Takođe je Prašo kazao da bi prva faza građevinskih radova trebala biti okončana do kraja godine, te da bi prema planiranoj dinamici radova svečano otvarenje trebalo biti u junu 2025.godine, jer je rok za završetka radova dvije godine od uvođenja izvođača radova u posao.

Podsjetimo da su augustu prošle godine čelnici Mostara i Vlade Federacije uz svečanu ceremoniju ozvaničili počekat radova na lokalitetu u Južnom logoru, ali je na mjestu budućeg bazena još samo livada, što su iz gradske administracije pravdali ogromni poslom koji je nevidljiv na terenu.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0QU6X2YCtxEeyxcCBAkujLiQ7MeZQuBn7hxJbK3N2FGK6fc51PmtxLRUgXhjvq8mBl&id=100063497116086

Postavi odgovor