Fukare ogorčene potezom Stupčanice: "Sramotan potez rivala iz Olova"

Najvatreniji navijači Slobode, Fukare, putem društvenih mreža su se oglasili pred gostujuću utakmicu Tuzlaka protiv Stupčanice u predstojećem kolu Prve lige FBiH.

Stupčanica i Sloboda će se u derbiju sastati u Olovu 14. aprila, a domaćin je za gostujuće navijače obezbijedio 70 ulaznica. Saopštenje Fukara prenosimo u cijelosti:

“Obavještenje za sve simpatizere, navijače i ljubitelje crveno-crnih :

Danas smo dobili depešu od NK Stupčanica Olovo u kojoj nam je saopšteno da je našim navijačima obezbjeđeno 70 ulaznica za, po mnogima, utakmicu sezone, utakmicu 2 direktna konkurenta za ulazak u Premijer ligu BiH.

Kao navijačka skupina, nikada se nismo žalili na organizacije gostujućih utakmica, ali u ovoj situaciji želimo da ukažemo na sramotan potez rivala iz Olova.

Naime, zadnji put kada se Sloboda borila za ulazak u viši rang, ni na jednom stadionu nije bio ograničen broj ulaznica našim navijačima, a tako i simpatizerima koji nisu članovi navijačke grupe Fukare Tuzla. Da li čelnici kolektiva iz Olova na ovaj način pokušavaju sabotirati dolazak velikog broja tuzlaka na stadion ? Da li je ovo u duhu fer pleja i sporta? U prvoj utakmici sezone NK Stupčanici i njenim simpatizerima nije bilo uskraćeno niti ograničeno brojem gostovanje u Tuzli. Na utakmici koja je protekla bez ijednog incidenta gdje su dočekani i ispraćeni kao prijatelji.

Ne želimo da dižemo tenzije, svjesni smo kapaciteta stadiona u Olovu, ali isto tako smo svjesni da (ne)postoji montažna tribina kapaciteta 600 mjesta !?! Iz kojeg razloga se ne može ustupiti nama taj dio stadiona ostaje nepoznanica. Ovim putem pozivamo sve navijače, članove, simpatizere i ljubitelje jedine nam Svetinje da se u nedjelju odazovu pozivu i upute prema Olovu. Naći ćemo načina, pa ako to bude morala biti cesta, brdo, šuma, da bodrimo naš klub u borbi za prvo mjesto. Prijave u UG su još uvijek u toku, broj mjesta je ograničen na 70, ali nemojte se obeshrabriti, jer idemo svi kao jedan.

Svi u Olovo”.

Podsjećamo, Sloboda je trenutno prva na tabeli sa 47 bodova, a Stupčanica je drugoplasirana sa četiri boda manje.

Samo u Meridianu! Od sada, utakmice Prve lige FBiH dostupne su u singlu! Igraj i navijaj za svoj lokalni klub!

Postavi odgovor