Goleada u Čitluku: Široki Brijeg podijelio bodove sa GOŠK-om

Široki Brijeg je odigrao neriješen susreta protiv GOŠK-a u okviru 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a konačan rezultat je glasio 2:2.

Domaći sastav Širokog Brijega je došao do vođstva u 17. minutu igre kada je sjajnim udarcem iz slobodnog udarca mrežu GOŠK-a, i tu u golmanovom uglu, pocijepao kapiten kluba Marijan Ćavar.

Samo pet minuta kasnije je sastav GOŠK-a umalo stigao do poravnanja. Sjajno je glavom pucao Ivan Ikić da bi se paradom istakao čuvar mreže domaćeg tima Josip Bender.

Igrao se 34. minut kada je Široki Brijeg stvorio novu ogromnu priliku. Mihael Kuprešak je izašao jedan na jedan sa golman te je samo prečka spasila protivnički tim od novog gola.

Kuprešak je u 45. minutu ponovo imao zicer, mogao je i dodati, ali je ispao sebičan te sa nekih deset metara sa lijeve strane šutirao visoko preko gola GOŠK-a čime se otišlo na odmor sa rezultatom od 1:0 za Široki Brijeg.

Prednost Širokog Brijega je u 51. minutu povećao krilni ofanzivac Siril Kpan koji je dalekometnim udarcem sa 25 metara podigao publiku na tribina stadiona “Bare” u Čitluku na noge.

Ali, GOŠK se nije dao obeshrabriti povećanim vođstvom protivnika te je Faruk Gogić u 59. minuti sjajno uposlio Filipa Mihaljevića, a ovaj pogodio za 2:1.

Nastavio je GOŠK sa ofanzivnom, te je Marko Matić bez potrebe oborio Mihaljevića tokom 68. minute susreta u kaznenom prostoru, da bi ubrzo sa bijele tačke za poravnanje rezultata pogodio Dino Skorup.

Na novu priliku se čekalo sve do 80. minute. Široki Brijeg je krenuo u napad te je Daniel Lukić pucao sa 10 metara da bi se sjajnom intervencijom istakao Filip Vasilj.

Sedam minuta nakon odrane Vasilja, ulogu golmana se istakao Bender. Prvo je poslije centaršuta odbranio udarac Luke Nižića pa je tokom, kroz par minuta skinuo pokušaj i Mihaljevića.

Ipak, GOŠK nije uspio doći do apsolutnog preokreta te su na kraju sa konačnim rezultatom od 2:2 podijelili bodove sa Širokim Brijegom.

Tablice omogućuje Sofascore

Postavi odgovor