Hadžibegić: "Nemam ni vremena da plačem"

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić rekao je da su svi momci radili perfektno i da je ponosan na njih.

Reprezentativcima Bosne i Hercegovine je pomjeren let za Lisabon zbog tehničkih problema s avionom.

“Nemam ni vremena da plačem. Situacija je takva kakva jeste, nije bilo planirano. Imamo situaciju da moramo da treniramo, ali u nekim drugim uslovima, ali šta je tu je. Bitno je da se našlo rješenje, ovdje ćemo trenirati, nakon toga otputovati i nadam se da to neće poremetiti plan za sutrašnju utakmicu” – rekao je Hadžibegić i dodaje:

“Ne znam šta se piše. Vi imate pravo da napišete. Bili su treninzi otvoreni i sve ste vidjeli. Ja ništa od vas ne krijem, cijelo vrijeme sam govorio da ste vi jedan od saradnika i nemam ništa da krijem od vas. U ovom trenutku nema Tahirovića zbog te neke lakše povrede. Tri utakmice su u tri dana. Svi momci su radili perfektno, ponosan sam na njih i očekujemo dobar rezultat.”

Osvrnuo se i na selekciju Portugala.

“Oni su svjesni vrijednosti svih reprezentacija, ali i svojih kvaliteta. Oni su prema nama korektni, ali mi imamo mogućnosti i možemo da im zakomplikujemo život. Biće veoma težak meč, ali je na nama da napravimo težak meč za njih” – istakao je Hadžibegić i nastavio:

“Ne bih se bavio sa njima jer ih moram respektovati. Mi imamo zadnju fazu smjene generacija. Kod nas je mlada reprezentacija, puna talenta, ali nama fali tog međunarodnog iskustva. Ova naša mlada ekipa mora pod tim uslovim da traži rezultat, jer nas jedino rezultat interesuje. Biće i sreće koju se nadamo da će biti na našoj strani”.

Utakmica između Portugalac i Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo na programu je sutra 20.45h.

Postavi odgovor