Hurem: "Ne bih rekla da je ovaj poraz od Švedske težak"

Selektor ženske fudbalske reprezentacije BiH, Samira Hurem, prokomentarisala je poraz od Švedske.

“Zmajice” su izgubile ubjedljivo sa 5:0, a Samira Hurem smatra da ovaj poraz očekivan.

“Ne bih rekla da je težak poraz. Jeste malo visok rezultat, ali očekivano. Vidjeli ste kako Švedska igra, potvrdili su svoj kvalitet, da su treća ekipa na svijetu. Mi smo u prvom poluvremenu odigrali jako dobro. Žao mi je u ovom momentu, igračice su dale sve od sebe. Sigurno da su se Kršo i Milena Nikolić manje trošile u odbrani, da bi one šanse koje su imali realizovale. Mogu im samo čestitati, bile su hrabre, odigrale su protiv najboljih i vjerujem da će ovo nama kasnije doći dobro. Čestitke Švedskoj, zaista sjajna reprezentacija” – rekla je Hurem, koja smatra bi jedan gol u mreži Švedske dosta toga promijenio:

“Sigurno da bi. Kod 2:0 da smo postigli gol, nama bi to puno toga donijelo, više hrabrosti, više samopouzdanja. Vjerujem da bi igračice Švedske, one imaju taj kvalitet, išle da postignu još više golova, ali bi nama bilo lakše igrati. Vjerujem da bi u drugom poluvremenu to izgledalo puno bolje. Kažem, ovo je sigurno reprezentacija koja treba puno, puno da radi, obećava, a ovo je maksimum sada”.

Revanš je na programu naredne srijede.

“Mi ćemo se pripremiti. Imamo analizu utakmice, ispravićemo greške koje smo sada napravili. Vidjeli ste da su se golovi mogli spriječiti. Ali, kažem, to su sve mlade igračice, nemaju iskustva. Probaćemo ispraviti da to tamo bude puno bolje. Pokazali smo i protiv Velsa i protiv Češke da nam je pun stadion motivacija” – kazala je Hurem.

Revanš u Švedskoj je na programu naredne srijede od 18.30 časova.

Postavi odgovor