Ibričić: "Viveros je želio da ide kući, htjeli smo biti pošteni prema igračima"

Sportski direktor Sarajeva Senijad Ibričić se obratio javnosti na konferenciji za medije.

On je sumirao period od kada su on i trener Simon Rožman u klubu, te se osvrnuo na prelazni rok.

Prošlo je malo više od mjesec dana kako smo došli u Sarajevo i počeli raditi. Sve, pa i navijače najviše zanima transfer politika. Htio bih samo reći da smo nakon mjesec dana prezadovoljni radom šefa i stručnog štaba, kao i igrača. Napravila se dobra atmosfera, dobra slika. Mislim da smo uspjeli popraviti početne turbulencije i nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti dalje” – rekao je Senijad Ibričić.

On je potom odgovorio na pitanje o Kevinu Viverosu.

Jasno je da navijače i sve najviše zanima Viveros. Po meni, prvi problem je bio kad je klub dovodio igrače, a u međuvremenu Savez promijenio pravilo o broju stranaca. Neko je morao biti višak, a ispostavilo se da je to on. Ovdje je jednostavno on odlučio da ne može da ostane, da se navikne na ove stvari. Vjerujem da je i prije našeg dolaska razgovarao sa ljudima u klubu. Rekao je da želi da se vrati kući, prvi put je otišao od kuće. Nije se mogao prilagoditi, nije bio tu, bio je nostalgičan. Tražili smo najbolje rješenje, pokušavali naći najbolju stvar za njega i klub. Do danas nije se uspjelo, ali mislim da se radi još uvijek na tome. Njegova je odluka da on želi da ide kući” – otkrio je Ibričić.

Potom je upitan o Balti, Šerbečiću i Zeljkoviću.

Ne može biti 22 igrača u ekipi, 11 ih može igrati. Prvih 15 dana smo probali napraviti sliku ekipe i gledati šta je najbolje za klub. U međuvremenu, drugi igrači koji su ostali tu su za nas kvalitetniji. Nisu otpisani, ali smo htjeli biti pošteni prema njima. Dali smo im vremena da znaju da nisu u prvom planu da mogu sebi naći klub. U ovom trenutku Sarajevo ima puno igrača i nije dobro za nikog da su samo na platnoj listi i tribinama” – kazao je sportski direktor Sarajeva i dodao:

Kvalitet sigurno postoji, igrači to pokazuju iz utakmice u utakmicu i ja sam siguran da ćemo do zime uspjeti napraviti dobre stvari. Najviše što se može očekivati jeste da poslije zimskih priprema budemo prava ekipa, da igramo napadački fudbal i da bude puno bolje nego sad”.

O Akademiji FK Sarajevo, Ibričić je rekao:

“Sarajevo ima sve preduslove da se posveti maksimalno i Akademiji. Jedini u državi to imamo, pratili smo i rad Akademije, ali nismo imali puno vremena. Sada ćemo se posvetiti radu Akademije i pokušati praviti igrače, svi želimo više naše djece u prvom timu”.

FK SARAJEVO DOBIO POJAČANJE: Meridianbet uz bordo porodicu

Postavi odgovor