Sejfić: "Radujem se prvoj domaćoj utakmici u Mejdanu, znam koliko su navijači važni"

Košarkaši Slobode će u drugom kolu Lige Bosne i Hercegovine u Mejdanu dočekati ekipu Slavije iz Istočnog Sarajeva, a taj susret je najavio jedan od najboljih igrača tuzlanskog tima, Ismet Sejfić.

Sloboda je ostvarila fantastičnu pobjedu u prvom kolu na gostovanju Širokom na Pecari rezultatom 101:87, a Ismet Sejfić je briljirao na tom meču. Na kraju je bio ubjedljivo najefikasniji sa 29 poena i devet uhvaćenih lopti.

“Odmah na otvaranju sezone dobili smo izuzetno jakog protivnika što je, ispostaviće se, bilo odlično za nas. U Širokom smo igrali timski i pratili trenerovu viziju, a siguran sam da ćemo tim putem nastaviti i u nedjelju u Mejdanu. Iskreno se radujem prvoj domaćoj utakmici jer znam koliko su navijači važan segment Slobodine igre i jedva čekam da zaigramo u našoj kući. Slaviju respektujemo kao protivnika i pripremamo se jednako kao što smo to radili i za prethodnu utakmicu” – izjavio je Sejfić pred okršaj protiv Slavije.

Utakmica između Slobode i Slavije na rasporedu je u nedjelju sa početkom od 19 sati u velikoj dvorani sportskog centra Mejdan.

Postavi odgovor