Ivanković najavio ofanzivu i poručio: "Ako ne vjeruješ u čuda, neće se ni desiti"

Mario Ivanković, trener Zrinjskog najavio je susret grupne faze Lige konferencija protiv AZ Alkmara na pres konferenciji.

Zrinjski sutra u okviru 5. kola grupne faze Lige konferencija igra protiv AZ Alkmara. U prvom međusobnom susretu, Zrinjski je nadoknadio -3 na poluvremenu i na kraju slavio rezultatom 4:3.

Nakon dugo godina igranja u klubu, šest godina sam bio pomoćni trener, došao je na red da preuzmem šefovsku funkciju. Rezultati u Evropi su van svih očekivanja. Ispunili smo cilj, ušli u grupu i stanje na tabeli sugeriše da se ništa nije osjetilo. Ima problema koji nisu vidljivi, ali ekipa dobro gura. Prioritet je prvenstvo, što bolje odigrati ova tri kola. Prići Borcu ili ga prestići ako bude moguće. To nije razlog da sutra ne pokažemo svoje pravo lice. Da odigramo što bolje možemo i na kraju rezultat će biti koji bude” – rekao je na početku Mario Ivanković i nastavio:

Raspored nedjelja-srijeda je imao uticaj na povrede. Određeni igrači koji do sada nisu imali minutažu će dobiti sutra. Obavili smo razgovore, imamo do sutra neku malu dilemu ali mislim da ćemo je riješiti. Ako ne vjerujemo u čuda, neće se ni desiti. Samo da mi budemo pravi, osvjetlamo svoj obraz. Igramo za svoje navijače, svoj grad, Bosnu i Hercegovinu jer ovo niko do sada nije ostvario”.

Trener Zrinjskog sutra očekuje ofanzivan AZ Alkmar.

Očekujemo ofanzivnog domaćina koji igra dobro i to pokazuje mjesto u holandskom prvenstvu. Nemamo šta izgubiti. Igraćemo za gol više, probaćemo ugroziti protivnika. Imamo znanja i energije za to. Vidjećemo šta će se desiti” – istakao je Ivanković.

Ivanković će kao trener debitovati na evropskoj utakmici.

Moje prvo iskustvo na klupskoj razini. Vodio sam dvije utakmice u prvenstvu. Prije toga sam kao igrač igrao evropske utakmice, a kroz selekcije reprezentacija sam vodio kvalifikacije. Ovo je sasvim novo nešto, veća dimenzija. Mislim da sam spreman. Najlakše je ovako pričati, ali teren je sve i tamo to treba prikazati” – rekao je on.

Rekao je Ivanković da Zrinjski neće čekati grešku protivnika, već da će i oni pokušati igrati što ofanzivnije.

Mislio sam i ja da smo trebali igrati ofanzivnije, ali lako je govoriti sa tribina. Inače, kroz moju skromnu karijeru trenersku volim igrati za gol više. Da se vidi nešto na utakmici, da se ne braniš za 0:0. Svi vole da su rezultati 3:2, 2:3, da pada što više golove, nego da se zavučeš u mišiju rupu. Zašto ne probati da nešto napravimo, pa šta bude bude” – rekao je trener Zrinjskog.

Na konferenciji se potom obratio i Nemanja Bilbija.

Raspoloženje je jako dobro što se nas tiče. Uživamo iz utakmice u utakmicu na ono što smo izborili u kvalifikacijama. Ponosni smo na to. Rekli smo da smo ispunili svoj cilj i sada uživamo u ovim utakmicama. Mogu reći da smo spremni i jedva čekamo da sutra ponovo istrčimo protiv velikog protivnika kao što je AZ Alkmar” – rekao je Nemanja Bilbija.

Utakmica se igra sutra od 18 i 45.

Postavi odgovor