Ivanović: "Možemo da pobijedimo i osvojimo ABA ligu"

Crvena zvezda Meridianbet je u drugoj utakmici finalne serije ABA lige sinoć poražena od Partizana sa 87:78.

Duško Ivanović, trener crveno-bijelih, poslije utakmice je izjavio sljedeće:

“Prvo čestitke Partizanu. Vrlo dobro su iskoristili prednost domaćeg terena i vode 2:0. Mi smo igrali večeras puno bolje u prvom poluvremenu. Imali smo šansu da pobijedimo utakmicu, ali mislim da smo darovali ovu pobedu Partizanu sa nekim promašajima i padom u odbrani. Igra se do tri, sada se igra na našem terenu. Ništa to ne mijenja, ni naš filing da možemo da pobijedimo i osvojimo ABA ligu.
Nama je večeras samo nedostajao dobar završetak naših akcija.

Promašili smo tri-četiri zicera i onda nam je pala koncentracija u odbrani. Zaboravili smo da traje utakmica 40 minuta, pogotovo u odbrani. Ja strašno vjerujem ovim igračima. Znam kako mogu igrati i znam da možemo da pobijedimo Partizan. Stvarno to iskreno mislim. Ako neko hoće da osvoji finale, ne može da ima sumnju da će da pobijedi.Mi ćemo igrati sa maksimalnom energijom koju možemo da imamo. Možda još većom energijom nego što smo igrali ovu utakmicu.

Promašiti zicer je sastavni dio igre. Izgleda lako, ali ponekad je teško pogoditi… Nemojte da mislimo ‘iz publike’ da je lako. Nadam se da ćemo ih pogoditi u narednim utakmicama. Mislim da se poznajemo dosta dobro. Igrali smo sedam utakmica do sada. Neki sitni detalji će odlučivati. Da ne ulazimo u njih, ali i mi i Partizan ćemo nešto promijeniti da bi bilo bolje”.

Zvezda će biti domaćin u trećoj utakmici, koja je na programu za dva dana u 20.30h.

Postavi odgovor