Održana izvršna sjednica NFSBiH: Premijer liga skraćena, uvodi se Superkup

Danas je u Sarajevu, pod predsjedavanjem predsjednika Vice Zeljkovića, održana 32. sjednica Izvršnog odbora NFS BiH.

Na današnjoj sjednici su usvojeni prijedlog Izvještaja o radu za 2023. godinu, nacrti Plana rada NS/FS BiH za 2024. godinu, Izvještaja o izvršenju Plana prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2023. godinu i Plana prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2024. godinu. Sve aktivnosti su provedene u cilju pripreme za redovnu godišnju sjednicu Generalne skupštine NS/FS BiH koja će se održati 27.05.2024. godine u Sarajevu.

Usvojen je prijedlog odluke o smanjenju broja klubova Premijer lige BiH sa 12 na 10 klubova sa početkom od takmičarske sezone 2025/2026, kao i prijedlog odluke o formiranju stalnog takmičenja pod nazivom Superkup NS/FS BiH sa početkom od takmičarske sezone 2024/25. U okviru Superkupa NS/FS BiH će se igrati jedna utakmica, i to između pobjednika Premijer lige BiH i osvajača Kup-a BiH iz prethodne takmičarske sezone.

Izvršni odbor NS/FS BiH je na današnjoj sjednici donio odluku o povećanju broja klubova Premijer omladinske lige BiH za „U-19“. Od naredne takmičarske sezone, 2024/25, ova liga će umjesto 14 brojati 16 klubova.

Formirane su i dvije nove ženske selekcije, „WU-23“ i „WU-15“. Reprezentativnom selekcijom „WU-23“ će rukovoditi selektori „A“ i „WU-19“ ženskih selekcija, kao i njihovi pomoćnici iz stručnih štabova. Za selektora „WU-15“ ženske selekcije je imenovan Dragan Jevtić. Njegovi pomoćnici su Elma Basara, Amela Kršo i Milorad Ilišković. Na današnjoj sjednici je usvojen i novi Pravilnik o sudijama i suđenju NS/FS BiH.

Postavi odgovor