Vlado Jagodić i Sloga Meridian produžili saradnju

Vlado Jagodić je produžio saradnju sa Slogom Meridian nakon što je sa dobojskim timom uspio da izbori opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Sloga Meridian je uspješno završila svoju debitantsku sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, tako što je na kraju izborila opstanak u najvišem rangu bosanskohercegovačkog fudbalskog takmičenja i na taj način ostvarila svoj osnovni cilj.

Kao u svakom organizovanom klubu nakon završenog prvenstva, u Slogi Meridian se neke stvari preduzimaju po hitnom postupku da bi se klub na vrijeme pripremio za narednu sezonu.

Sloga Meridian
Foto: Rade Šešlak

Tako je od strane Vlade Jagodića, šefa stručnog štaba i njegovih saradnika, izvršena detaljna analiza učinka ekipe i svakog igrača pojedinačno. Na sastanku stručnog štaba i uprave kluba sa igračima, Jagodić je klupskoj upravi podnio izvještaj sa karakteristikama i ocjenama za igrače koji su protekle sezone nosili dres dobojskog premijerligaša. Nakon sastanka, igrači su otišli na odmor.

Imajući u vidu da dosadašnji ugovor između trenera Jagodića i Sloge Meridian ističe sutra 31.maja, sa današnjim danom je postignut dogovor da Jagodić ostaje na čelu stručnog štaba FK Sloga Meridian i naredne sezone.

Jagodić je vodio ekipu Sloge Meridian u proteklih deset kola. Dobojski klub je u tih deset kola ostvario četiri pobjede, dva neriješena rezultata i pretrpio četiri poraza. Ovaj rezultat se smatra kao vrlodobar i bio je sasvim dovoljan da klub ostvari svoje ambicije i ostane u premijerligaškom društvu.

346096340 745994633872556 1515849951903431424 n
Foto: Rade Šešlak/MeridianSportBH

Upravo zbog toga, odnosno zbog dobrih rezultata koje je Jagodić postigao sa ekipom dobojskog kluba u turbulentnoj završnici prvenstva i borbi za opstanak, klupska uprava Sloge Meridian je odlučila da Jagodić i dalje nastavi obavljati poslove šefa stručnog štaba.

U razgovoru za MeridianSportBH, Jagodić novi – stari šef stručnog štaba Sloge Meridian je rekao:

“Da, tačno je da sam sa Slogom Meridian postigao dogovor o produžetku saradnje. Mislim da tu nije ni bilo neke velike dileme ali smo proceduralno radili. Zahvaljujući gradonačelniku Jeriniću i klupskoj upravi na čelu sa predsjednikom i sportskim direktorom, ja nisam imao nikakve dileme oko nastavka mog angažmana, ali radili smo ono što je u datom momentu najpotrebnije, a to je da se izvrše potrebne analize, održimo sastanak i da igrači odu zadovoljni na zaslužen odmor”rekao je Jagodić pa dodao:

Moj ugovor traje do 31. maja, odnosno do sutra, ali ja sam i sam rekao da prvo odradimo neke stvari kako treba i da za mene ima vremena, pa smo tako i uradili. Otkako sam došao u klub imamo odličnu saradnju. Mislim da je ovih četrnaest bodova koje smo osvojili od kada sam tu, zapravo bio jedan normalan broj bodova potrebnih da Sloga Meridian ostane u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Koliko je bilo teško doći do njih mi to dobro znamo, ali u dobro organizovanom klubu kakav je trenutno dobojska Sloga Meridian, meni je bilo milina raditi u ovih deset kola.

Konkretan i korektan razgovor sa gospodinom Jerinićem sam imao i kada sam dolazio, tako da smo i ovaj puta sve brzo dogovorili. Već smo krenuli u razgovore i sa određenim brojem igrača, a moj dogovor o daljoj saradnji sa klubom bio je sam po sebi preduslov takvim aktivnostima. Ja sam naravno raspoložen da sljedeću godinu radim u Slogi, pa smo tako i dogovorili, a vrlo brzo ćemo detaljisati oko svih stvari.

U ovom trenutku mogu reći da sam naravno prihvatio dogovor, da sam spreman da nastavim dalje, da smo zakazali prozivku 19. juna i da smo izvršili rezervaciju naših priprema na Zlatiboru od 5. do 19.jula, gdje ćemo odigrati pet kontrolnih utakmica. Sve je to predočeno igračima, a sve ćemo detaljno objelodaniti narednih dana na jednoj konferenciji za medije. Tada će biti i moje zvanično predstavljanje.

Što se tiče igračkog kadra, mi smo šestorici igrača već naznačili da za sljedeću sezonu mogu da traže novu sredinu. Imamo četiri – pet imena za koja je upitno da li će se zadržati u Slogi Meridian i sa njima slijede razgovori. Naravno, imamo većinu igrača koji su sebe dali maksimalno i zaslužuju da se sa njima obnove ugovori i produži saradnja.

Poseban značaj ću dati i mladim igračima kluba, što znači da će od četiri do sedam imena iz omladinskih selekcija juniorske i kadetske ekipe biti uključeno u početak priprema. Ja se nadam da će to biti dobra poruka svim mladim igračima koji treniraju u našim omladinskim selekcijama, da im je to ujedno ulaznica za prvi tim”.

Pripremio: Rade Šešlak

Postavi odgovor