Vlado Jagodić: "Svu težinu opterećenja prihvatam na sebe"

Šef stručnog štaba Sloge Meridian Vlado Jagodić je najavio utakmicu osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Veleža.

Sloga Meridian nakon velike pobjede protiv Željezničara na svom terenu sa 3:0 ide na megdan domaćinu Veležu te je ovaj duel na terenu stadiona “Rođeni” najavio trener gostujuće ekipe Vlado Jagodić.

“Zaboravljamo ono što je bilo prije nepunih 48 ili 72 sati. Ne znam ni ja više koliko, jer sve dolazi tako brzo jedno iza drugog. Pobjeda nad Željezničarom je već daleko iza nas i mi smo pokušali da se nakon toga osvježimo te da vratimo psihološko stanje u normalu. Godilo je svakom što smo ubjedljivo pobijedli Željezničar, ali nove obaveze nas očekuju već u subotu naveče od 20.45h kada u Vrapčićima igramo protiv Veleža. Jasno je da i tu želimo biti pravi kao što smo bili do sada”rekao je Jagodić te dodao:

“Imali smo kratak period za odmor, nismo dobili da igramo u nedjelju već moramo u subotu naveče što je sigurno pomalo komplikovano za nas, ali ja sam nekoliko puta napomenuo da sada imamo mnogo širi izbor igrača koji su u filmu želje da čekaju jedva svoju šansu. Ukoliko tako razmišljaju sigurno da nećemo imati problema protiv Veleža. Ja sam nakon Željezničara rekao da u 22 dana imamo osam utakmica, što je zaista nezgodno. Već nam sljeduje Kup BiH u srijedu, ali je fokus na Veležu. Očekujem od igrača da ponovo odgovore zadatku”.

Toni Jović, Vlado Jagodić
Foto: Rade Šešlak/MeridianSportBH

Podsjetio je Jagodić u najavi utakmice osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine kako stručni štab Veleža sa Deanom Klafurićem na čelu radi odličan posao od kada je hrvatski stručnjak preuzeo tu ulogu.

“Kod Mostaraca nema puno nepoznanica. Kolega Klafurić je preuzeo ekipu nakon čega su ostvarili dvije uzastopne pobjede. Kod njega se vide određene promjene i to ne toliko u sistemu igre koliko u odabiru igrača. Pratimo situaciju, skautiramo sve i spremni smo da krenemo za Hercegovinu gdje ćemo prvo obaviti trening”istakao je Jagodić te zaključio:

“Očekuje nas zaista težak zadatak jer Velež ima dosta dinamičnu ekipu sa Guliašvilijem te Haskićem, a već sam pohvalio njihov stručni štab koji odlično radi na uklapanju ekipe. Što se tiče ambijenta na stadionu Rođeni, sigurno je da je to jedan onaj pravi fudbalski, te uz prenos na ArenaSportTV, ali i večernjim terminom postoje svi uslovi da odigramo dobru utakmicu. Sem Siniše Dujakovića svi ostali igrači su dostupni kod nas, ali,  za kraj bih zaključio da kao pred svaku utakmicu postoji opterećenje kod igrača, ali ja sam tu kao jedan iskusan trener da svu težinu opterećenja prihvatim na sebe i tražiću od njih samo da izađu na teren te da daju svoj maksimum”.

Podsjetnika radi utakmica osmog kola Premijer lige BiH između Veleža i Sloge Meridian je zakazana da se odigra sutra od 20.45h na terenu stadiona “Rođeni” u Mostaru.

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor