Jagodić: "Uvijek želim po jedan level više, pokazali smo da smo zreli"

Sloga Meridian će u okviru 13. kola Premijer lige BiH sutra igrati protiv Željezničara na Grbavici.

Meč je na pres konferenciji najavio Vlado Jagodić, trener Dobojlija.

“Nama je svaka utakmica ista, spremamo se isto. Imamo neki svoj stil koji pokušavamo da njegujemo i usavršavamo. Cijenim svaki klub, a pogotovo ove iz vrha koji su višestruki osvajači kupova i prvenstava, kao što je Željezničar. Mi smo u uzlaznoj putanji, što je i prirodno, jer svaki trener želi da mu ekipa saživi zajedno i da usaglasimo zahtjeve i obaveze, što se kod nas dešava. Imamo potpuno rasterećenu situaciju pred ovu utakmicu i zato sam rekao da nam je svaki meč isti, može nam donijeti tri boda, ali i poraz. Bilo bi izuzetno dobro za nas da ponovimo dobre partije iz prethodnih utakmica. Igrati protiv Širokog i Sarajeva i ne primiti gol je veliki napredak u našoj igri, a svakako da smo veoma raznovrsni u fazi realizacije, zbog čega smatram da imamo pravo da se nadamo da ćemo dobro odigrati na Grbavici. Da li će to biti dovoljno za dobar rezultat, vidjećemo.

Svi Željini problemi su njihovi problemi, mi smo razgovarali o tome ali se tim nismo bavili. Zamjena trenera iziskuje novu energiju, a koliko vidim njih će voditi kolega Alihodžić, koji ima potrebnu licencu. Tražiće neku novu energiju, a istu imaju i sa tribina. Grbavica i sam uvod u svaku utakmicu sa himnom koju pjevaju i stari i mladi dovoljno govori koliko je Željezničar ozbiljan klub sa ozbiljnim navijačima i ozbiljnim gledaocima. Ako se ne prilagodimo samo toj vrsti, znači ne mislim na igru nego i na ambijent, mogli bismo imati problema. Mi smo iskusna ekipa za takve stvari. Vjerujem u svoje igrače, rade izuzetno dobro i za svaku pohvalu. Imamo se pravo nadati pozitivnom rezultatu, a nama je pozitivan rezultat sve što se sabira, ali eto, do sada nemamo nijedan remi, što znači da stalno igramo na pobjedu, a kada nas neko porazi, mi mu čestitamo” – poručio je Jagodić.

Vlado Jagodić
Foto: Rade Šešlak/MeridianSportBH

Nastavio je ovako:

“Na raspolaganju jedino nemamo Tahrića, a Bosnić od juče ima zdravstvene probleme, ima povišenu temperaturu, kao i golman Gučmazov. Ipak, vidjećemo šta će donijeti današnji dan. Današnji trening će biti realno ogledalo za ovu utakmicu, a potom krećemo za Sarajevo. Sljedeće sedmice imamo veoma zgusnut raspored, već u utorak Radnik, a u subotu Igman. Vodimo računa o svemu, nemamo kartoniranih igrača što je dobro, a imamo dobro psihofizičko stanje, što znači da su igrači u dobroj formi, koju očekujem da ćemo i prikazati na Grbavici.

Uvijek želim po jedan level više, a ova utakmica protiv Sarajeva je pokazala da smo potpuno zreli za ono što traži naša liga. Samim tim se možemo nadati nečemu povoljnom na Grbavici. Već sam rekao, mi poslije prvog kola i gostovanja na Koševu nemamo osvojenih gostujućih bodova. To je za ovu ekipu ipak jedna realnost, da pokušamo vrlo brzo u gostima doći do potrebnih bodova koji bi nas ostavili na poziciji, možda čak i iznad ove na kojoj smo trenutno. Nemamo bolesnih ambicija, znamo šta su nam ciljevi, a to nam je opstanak u ligi. Bilo bi dobro da nastavimo ovaj način funkcionisanja i igranja, a onda se ne plašim da ne možemo napraviti dobar rezultat”.

Utakmica između Željezničara i Sloge Meridian je na programu sutra od 16h.

Postavi odgovor