Jagodić za MeridianSportBH: "Sutra moramo igrati napadački"

U okviru 33. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, posljednjeg u ovoj sezoni, Sloga Meridian u Doboju dočekuje banjalučki Borac.

U razgovoru za MeridianSportBH utakmicu je najavio trener dobojskog kluba Vlado Jagodić i tom prilikom čestitao Borcu drugo mjesto u prvenstvu i osvojen Kup Republike Srpske.

“Ono što nisam želio, to nam se upravo dogodilo, a to je da nam opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine zavisi o rezultatu u zadnjem kolu i to protiv Fudbalskog kluba Borac. Nema tu tajni, zna se da sam ja u Borcu proveo pola svog života kao igrač, sportski direktor i trener. Zbog toga mislim da je bilo bolje da smo imali bod – dva više, pa da ovu utakmicu odigramo bez opterećenja. Međutim, ja sam danas rekao svojim igračima da je sreća da odlučujemo sami o sebi. Ovom prilikom želim da čestitam Borcu osvajanje druge pozicije i četvrti put u nizu učestvovanje u evropskim takmičenjima. Posebno im čestitam osvajanje Kupa Republike Srpske nakon dužeg perioda” – rekao je Jagodić za naš portal.

Trener dobojskog premijerligaša smatra da su njegovi igrači spremni za utakmicu i da bi bila velika šteta ako se ne ostvari rezultat koji odgovara Slogi Meridian.

“Borac zaslužuje čestitke i sav respekt, ali mi igramo domaću utakmicu i nama je sada najbitnije da nađemo dobitnu kombinaciju i pobijedimo, kako ne bi zavisili o nekim drugim rezultatima. Opštepoznato je da se u posljednjem kolu može desiti svakakvih rezultata. Smatram da smo u ovom trenutku spremni za tu utakmicu, ali smatram i to da je za nas problem što je Borac rasterećen, jer kad je ekipa rasterećena tada može i najbolje odigrati. Mi bi sebi zaista napravili veliku štetu ukoliko ovo ne bi uradili onako kako nama odgovara, jer bi u tom slučaju bacili pod noge sve ovo što je dobro urađeno u posljednjih devet kola pod mojim vodstvom, a takođe i svih prethodnih utakmica, posebno u jesenjem dijelu kada je Sloga igrala odlično” – navodi Jagodić.

Vlado Jagodić
Foto: MeridianSportBH/Rade Šešlak

U toku razgovora Jagodić se osvrnuo na stanje njegove ekipe.

“Malo me brine što ne mogu računati na dva vezna igrača koji su kod mene standardni, a to su Popara i Đorić. Međutim, veseli me da su sada oporavljeni napadači. Tu su Luka Kulenović, Mario Krstovski i Uglješa Stevanović, tri vrsna napadača i neće biti iznenađenje ako sva trojica počnu ovu utakmicu. Mi u nedjelju moramo igrati napadački i nema mjesta za kalkulaciju. Sigurno je da ćemo nastojati što prije postići gol, kako bi nakon toga mogli kontrolisati utakmicu i imati ono što nama odgovara. Sve suprotno od toga bi nam moglo stvoriti određene probleme. Oporavio se i mladi Obrad Starčević koji je morao nositi gips na ruci, ali sada je dobro i mislim da ću moći u nekom dijelu utakmice računati na njega” – kazao je Jagodić.

Nakon što je istakao da je ovo za Slogu Meridian utakmica godine, šef stručnog štaba dobojskog kluba je ponovio važnost da se zadrži status premijerligaša…

“Pozvao bih sve one kojima Sloga Meridian nešto znači da dođu i da nas podrže. Ovo je utakmica godine u kojoj možemo ovjeriti ono što smo željeli, pogotovo zbog mlađih naraštaja i mlađih selekcija, da Sloga Meridian u prvoj debitantskoj sezoni zadrži status premijerligaša. Vjerujem da će igračima koji ostanu ovdje, onima koji budu dolazili i mladim igračima koje ćemo iz juniora i kadeta prebacivati prema prvom timu, sigurno biti u ovom sljedećem prvenstvu lakše jer je infrastrukturno napravljeno sve što je potrebno. Zato je potrebno da mi sada završimo kako treba i da sve to ne bacimo pod noge” – rekao je on.

Na kraju razgovora Jagodić je još jednom pozvao sve navijače i simpatizere Sloge Meridian da dođu na utakmicu i pruže podršku.

“Svi smo zreli i pametni ljudi, tako da znamo koliko bi nam značila pobjeda u nedjelju. Zbog toga još jednom pozivam sve naše navijače i simpatizere da dođu i da nas podrže, a nadam se da zajedno i proslavimo naš konačan cilj – Sloga Meridian i sljedeće sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine” – završio je Jagodić priču za MeridianSportBH.

Utakmica između dobojske Sloge Meridian i banjalučkog Borca igra se u nedjelju, 28. maja od 17 časova, na stadionu “Luke” u Doboju.

Postavi odgovor