Jahić: "Čovjek ima svoju viziju, ali Sloboda je u posljednja dva kola primila pet golova"

Adnan Jahić, bivši trener Slobode, u razgovoru za Faktor je pričao o periodu provedenom na klupi Tuzlaka.

Adnan Jahić je nedavno napustio kormilo Slobode, a zamijenio ga je Danijel Pranjić.

“Želim se zahvaliti upravi na povjerenju, što su mi dali da vodim ekipu, ali isto tako sam preuzeo kormilo kada su mnoga velika trenerska imena odbila Slobodu. Otišao sam kada je bilo očigledno da nema više podrške, radi nekih unutrašnjih problema. Pošto je Sloboda moja kuća, nikada javno neću protiv svoje porodice. Napravio se i loš ambijent, vodimo 2:0 protiv Leotara, a ljudi su nezadovoljni. Protiv direktnog konkurenta imaš tri boda, a neke javne ličnosti negoduju s tribina. Osjetilo se tada da tim i moji saradnici više nemaju zaštitu, da smo ostavljeni.

Mišljenja sam da neke stvari nisu u redu, da su na štetu klubova, mladih igrača, razvoja, pogotovo kad smo dobili hibridne terene. Kvalitet lige je iz sezone u sezonu slabiji, Zrinjski je neprikosnoven jer je napravio zdrave temelje. Nisam gledao utakmicu Slobode protiv Posušja jer nije bilo TV prenosa, ali sam iskreno očekivao da će moj klub osvojiti bodove i pružiti bolju partiju na ovom gostovanju jer je Posušje u drugom dijelu sezone zaredalo nekoliko poraza do ove utakmice.

Sloboda je trebala biti hrabrija i borbenija, a protiv direktnog konkurenta završili su sa samo jednim žutim kartonom. Prije svega, drago mi je da trener Danijel Pranjić ima veliku podršku Uprave, sportskog segmenta, javnosti i navijača, da Sloboda konačno diše kao jedno. To se vidjelo protiv Sarajeva na Tušnju. Drago mi je da velika imena dolaze u našu ligu, tako da i mi domaći možemo nešto naučiti. Čovjek ima svoju viziju, to treba poštovati, ali su u posljednja dva kola primili pet golova, što je po meni previše. Sloboda sasvim sigurno ima dobru ekipu, predvođena Vranješom, Jusićem, Vošnjakom, Pervanom, zaslužuje da zadrži premijerligaški status, što ne bi trebalo doći u pitanje”.

Tuzlaci se trenutno nalaze na pretposljednjem mjestu na tabeli Premijer lige BiH, a u narednom kolu će igrati protiv Igmana u gostima.

Postavi odgovor