Jakovljević i Vojnović na štoperskim pozicijama u Meridianovih idealnih 11

Slobodan Jakovljević i Aleksandar Vojnović su po izboru čitaoca MeridianSportBH uvršteni na štoperske pozicije u Meridianovih idealnih 11 za sezonu 2022/23 Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Defanzivna stijena mostarskog Zrinjskog Slobodan Jakovljević je ponovo iza sebe imao vrhunsku sezonu gdje je odigrao ukupno 33 utakmice u svim takmičenjima te se pet puta upisao u listu strijelaca.

Sem toga Jakovljević je sa Zrinjskim osvojio duplu krunu to je popularni “Plemići” su prvo odbranili naslov šampiona Premijer lige Bosne i Hercegovine da bi nakon toga u finalu Kupa BiH pobijedili svog gradskog rivala Velež.

aco vojnovic
Foto: FK Borac

Da posjeduje veliki kvalitet najbolje govori i ova sezona koja će se za vikend završiti za Aleksandra Vojnovića, inače odbrambenog fudbalera Borca.

Odigrao je ukupno 32 utakmice u svim takmičenjima, te je postigao tri gola i sa svojom sigurnošću te odličnim iznošenjem lopte iz zadnje linije je definitivno pomogao Borcu da završi na drugoj poziciji Premijer lige te samim izbore plasman u Evropu.

Shodno tome upravo ste vi čitaoci u anketi MeridianSportBH portala izabrali Jakovljevića i Vojnovića za naš štoperski tandem u Meridianovih idealnih 11 Premijer lige.

Postavi odgovor