Kašćelan za MeridianSportBH: "Iz ove serije poraza će nas izvući samo dobar trening i analiza"

Trener Borca, Zoran Kašćelan, prokomentarisao je za MeridianSportBH poraz svog tima u osmom kolu Lige BiH protiv Bosne Meridianbet u Boriku.

Studenti su slavili sa 74:57, a trener Banjalučana Zoran Kašćelan analizirao je poraz za MeridianSportBH, te istakao da Borac samo treningom može da izađe iz ove krize rezultata, s obzirom da im je ovo peti vezani poraz u domaćem šampionatu.

“Čestitke Bosni na zasluženoj pobjedi. Ostaje žal jer smo na početku pokazali veliku energiju i zalaganje. To nije bilo dovoljno da se dobije iskusna ekipa kao što je Bosna. Najviše su zamjerke te što u drugom poluvremenu nismo bili na energetskom nivou kao u prvom. Tu prije svega mislim na odbranu i faulove koje smo morali pametnije iskoristiti, da se Bosne ne ‘odlijepi’ tako brzo” – rekao je Kašćelan za naš portal, pa dodao:

“Šta je, tu je, idemo dalje. U određenom smo periodu sa velikim problemima, prije svega sa fizičkim stanjem, ali to opet nije opravdanje. Sad smo ušli u seriju poraza iz koje će nas izvući samo dobar trening i analiza”.

Borac i u narednom kolu očekuje veoma težak meč, pošto će putovati u Tuzlu na megdan Slobodi.

Postavi odgovor