Kepina pobjeda: Nakon dvije godine dokazao da Sari nije bio u pravu (VIDEO)

Nakon boljeg izvođenja penala Čelsi je savladao Viljareal i osvojio UEFA Superkup. 

U utakmici s dva različita poluvremena, a nakon toga i produžecima, Čelsi je nakon boljeg izvođenja penala savladao Viljareal i osvojio UEFA Superkup. Puno konkretnije osvajač Lige šampiona ušao je u ovaj meč, a nakon niza prilika koje je branio Serhio Asenho, Hakim Ziječ je u 27. minuti iskoristio asistenciju Kaja Haverca i doveo svoj tim do prednosti. 


Drugo poluvrijeme donijelo je potpuno drugačiju sliku na terenu, a inicijativu je preuzeo osvajač Lige Evrope. Nizale su se šanse “Žute podmornice”, a onda je, kao što to obično biva kada igra španska ekipa Žerar Moreno postigao gol u 73. minuti i sjajno otvorio novu sezonu. 


Nakon završetka regularnog vremena pristupilo se produžecima, a Čelsi je tu bio dosta konkretniji, mada nije uspijevao pronaći put do mreže, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca pred koje je Tomas Tuhel u igru uveo Kepu Arizabalagu umjesto Edvarda Mendija, a to se ispostavilo kao pun pogodak. 

Prvi udarac s bijele tačke u penal seriji izveo je Haverc, a Asenho je poprilično lako zaustavio udarac koji je išao blizu njega, loptu je potom uzeo Moreno i uz pomoć stative doveo svoj tim do prednosti. Drugi penal za londonski tim izveo je Cezar Azpilikueta, te je snažnim udarcem savladao protivničkog golmana koji je odabrao pravu stranu. 

Seriju je nastavio Aisa Mandi, a odličnom odbranom istakao se Kepa i vratio stvari na početak. Potom je loptu na bijelu tačku namjesto Markos Alonso i sigurnom realizacijom doveo Čelsi do prednosti, a ona je uskoro neutralizovana kada je pogodio Pervis Estupinjan. Mejson Maunt bio je četvrti izvođač engleske ekipe, a on je Asenha poslao u jednu stranu, loptu u drugu i donio novu prednost londonskom timu, a novo izjednačenje donio je Moi Gomez

Najbolji izvođač u ekipi Čelsija Žoržinjo preuzeo je odgovornost izvođenja petog penala, te u svom stilu vratio prednost na konto svog tima. Istu je stvar s druge strane uradio Dani Raba, pa je uslijedilo raspucavanje. Kristijan Pulišić doveo je svoj tim do novog vođstva, a novu seriju obezbijedio je Huan Fojt. Asenho je potom dugo čekao Antonija Ridigera čiji je udarac uspio proći pored golmana Viljareala i zatresti mrežu. Raul Albiol je potom šutirao za “Žutu podmornicu”, a odbranjenim penalom Kepa je stigao do svoje velike lične pobjede u dresu Čelsija, te dodao ulje na vatru u raspravi da li ga je Maurisijo Sari trebao vaditi iz igre u finalu Liga Kupa prije dvije godine. 

Čelsi je ovom pobjedom nakon osvajanja Lige šampiona uspio da u svoje vitrine donese i pehar UEFA Superkupa, a Viljareal je propustio priliku da se okiti drugim evropskim trofejom u klupskoj istoriji. 

 

Postavi odgovor