Klub iz Bihaća se oglasio: "Kome i zašto smeta uspjeh Jedinstva?"

Jedinstvo se putem svoje zvanične “Facebook” stranice oglasilo u vezi premještanja sponzorskog banera na drugo mjesto, a njihovo saopštenje vam prenosimo u cjelosti.

 
“Kome i zašto smeta uspjeh Jedinstva !?”započeli su u saopštenju iz Jedinstva te nastavili:
 
Obzirom na događaje od proteklog vikenda, smatramo kako je potrebno informisati javnost da je nepoznata osoba uklonila i na drugu poziciju, postavila reklamni banner u vlasništvu FB stranice/profila “Fikro Boss Team”, a koja je postavljena po odobrenju UO, na račun izuzetnih zasluga u promociji kluba.
 
Cijeneći doprinos stranice “Fikro Boss Team” i vlasnika stranice, prijatelja kluba, gosp. F. Bosnić, tražili smo da to bude bez novčane naknade jer je gosp. Bosnić zadužio klub svojim ličnim i professionalnim angažmanom.
 
Kako klub nikada nijedovodio u pitanje mogućnost da na bilo koji način uzvrati prijateljima za podršku koju pružaju radu kluba, tako smo postupili i u ovom slučaju.
 
Obzirom da je stadion otvorenog tipa, nismo u mogućnosti utvrditi ko je počinilac niti koji su motivi za činjenje takvoga nedjela, a stojimo na raspolaganju da uradimo što je potrebno kako bi se utvrdile činjenice u vezi tog događaja.
 
Obavještavamo javnost i iskrene prijatelje kluba da takvu odluku nije donio UO.
 
Isti dan, ponudili smo vlasniku reklame, gosp F. Bosnić da, uputimo javno izvinjenje, izradimo novu reklamu i postavimo na prvobitno dogovorenu poziciju.
 
Nakon što je nepoznata osoba na drugu poziciju postavila istu reklamu, ponudili smo gosp. Bosnić da, ponovo uz javno izvinjenje, reklamu vratimo na dogovorenu poziciju, što i dalje ostaje otvoreno i nadamo se kompromisno rješenje.
 
Što se tiče ostavke člana UO, gosp. Komić, ista je najavljena cca. mjesec dana ranije i radi se o zdravstvenom stanju gosp. Komića, kojemu želimo brzo ozdravljenje i zahvaljujemo na svemu urađenom za NKJ.
 
Smatramo da ne treba bacati sjenu na dobre rezultate kluba, seniorske ekipe prije svega.
 
Smatramo da treba nastaviti sa borbom za opstanak i dalji razvoj preduslova za nastavak ostvarenja dobrih rezultata, kako ove tako i narednih takmičarskih sezona.
 
Činjenica da je ekipa u pet kola u nastavku prvenstva osvojila 8 bodova od čega 5 bodova u gostima i ima niz od četiri utakmice bez poraza trebala bi biti ispred minornih ličnih interesa.
 
Zašto neko poduzima radnje koje odvraćaju fokus od dobrih stvari, te u nedostatku loših proizvodi incidente, zaista, u ovom trenutku ne znamo, a vrijeme će pokazati.
 
Na kraju, zahvaljujemo iskrenim i strpljivim prijateljima kluba, pozivamo javnost, simpatizere i navijače da da ostanu uz klub, bez obzira na sastav UO koji je svakako privremenog karaktera, te se nadamo da ćemo zajedno nastaviti u pravcu kreiranja pozitivnog ambijenta za razvoj NKJ”.

Postavi odgovor