Kodro: "Situacija nije lagana, ali imamo optimizam"

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro je za “N1″ pričao preuzimanju nacionalnog tima i nadanjima za plasman na Evropsko prvenstvo. 

Istakao je da ne voli kada je nešto pod moranjem, ali da očekuje sve maksimalno od sebe.

“Igrači dolaze za tri do četiri dana, u ponedjeljak počinju pripreme. Znam gdje sam došao i sa kakvim igračima raspolažem. Optimista sam da se mogu dobre stvarit napraviti. I zbog forme naših igrača u klubovima u kojima igraju. Čitav život sam u fudbalu i znam šta znači biti selektor. A nije mi ni prvi put da dođem na klupu BiH. Uvijek očekujem maksimalno sam od sebe. Očekivanja u smislu da mi nešto moramo, mislim da nije najbolji. Ne bih volio da bude nešta pod moranjem. U smislu da mi stvorimo neki pritisak. Volio bi da bude više motivirajuća situacija u kojoj možemo da odradimo naš dio posla” – kazao je Kodro i nastavio:

“Situacija nije lagana, mi smo sedam bodova iza drugoplasirane Slovačke. Moja su nadanja da nakon dva i tri kola ćemo smanjiti bodovnu razliku između nas i Slovačke. Imamo razloga zbog igrača i potencijala i na šta mogu da računam, to mi daje optimizam. Svjestan sam da je fudbal je takav kakav jeste i sve što pričam može da padne u vodu vrlo lagano, sve mora da se potvrdi na terenu. Najmjerodavniji sud je teren. Imamo optimizam i mislim da je realan”.

Zatim je pričao o Premijer ligi Bosne i Hercegovine i plasmanu Zrinjskog u grupnu fazu evropskog takmičenja.

“Bio sam prije šest do sedam godina trener Sarajeva. Mislim da je kvalitet veći i sve je na višem nivou. To je dobro i pozitivna stvar. Mislim da Zrinjski večeras ima šanse da čak i prođe LASK. Gledao sam prvu utakmicu, gdje su u prvih 15 nadigrani zbog impresioniranosti ambijentom. Bili su u nastavku ne ravnopravni nego i dominantniji. Zrinjski ima šansu da prođe večeras. Imati ekipu u grupnoj fazi evropskih takmičenja, to je reklama ne može bolja da bude” – naveo je Kodro.

Bosna i Hercegovina naredni meč igra 8. septembra protiv Lihtenštajna.

Postavi odgovor