Kosorić za MeridianSportBH: "Derbi je više od igre za tri boda"

Aleksandar Kosorić, fudbaler Željezničara, za MeridianSportBH je najavio naredni Vječiti derbi svoje ekipe protiv Sarajeva.

Aleksandar Kosorić je iskusni 36-godišnji štoper koji se 2020. vratio u Željezničar, za koga je ranije nastupao od 2014. do 2017. 

“Kada je derbi u pitanju tu nema favorita. Svaki derbi je poseban na svoj način. Mislim da i jedna i druga ekipa ima svoje šanse. Ko će ući bolje u utakmicu, ko će iskoristiti nedostatke protivnika i ko se bolje snađe u cijeloj atmosferi derbija, on će sigurno izaći sa pozitivnim rezultatom. Nadam se da ćemo to u nedjelju biti mi” – započeo je naš sagovornik, pa dodao o navijačima:

“Znajući šta nama naši navijači predstavljaju i svaki navijač koji dođe nama znači. I ovog puta oni će biti naš 12. igrač. Oni zaista uvijek naprave odličnu atmosferu i na gostujućim utakmicama, oni su nama stvarno dodatni motiv. Raduje me činjenica da su naši navijači dobili veći broj ulaznica nego prethodni derbi. Derbi treba da bude praznik fudbala jer je to naša najveća utakmica u državi i to treba tako da bude na svim poljima kako na terenu, tako i na tribinama”.

Zeljeznicar 1
Foto: FK Željezničar

Nastavio je o atmosferi u ekipi nakon trijumfa protiv Širokog:

“Atmosfera je dobra, mnogo nam je značila pobjeda protiv Širokog. Vratili smo određeno samopouzdanje. Iza nas je nekoliko loših utakmica i bolan poraz u kupu što moram spomenuti jer nas je to dodatno poremetilo, ali nekako smo vjerovali u sve to.

Iako smo imali loše rezultate, imali smo i igru koja je obećavala. Tako da, protiv Širokog nam se vratilo ono što u nekim utakmicama nije i što je najbitnije vratilo se pred derbi da vjerujemo u sebe I da možemo nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima”.

Zeljeznicar 2
Foto: FK Željezničar

Za kraj, Kosorić je govorio o značaju derbija, te načinu na koji su on i saigrači ovaj meč objasnili novim i mlađim fudbalerima:

“Nismo još uvijek pričali toliko na tu temu derbija sa novim momcima, imamo još vremena da im objasnimo koliko ta utakmica znači svima.

Tu su pored mene i Štilić, Cocalić, Krpić koji imaju iskustva u derbijima i potrudit ćemo se da novima igračima dočaramo tu atmosferu. To je zaista posebna utakmica, sa posebnim nabojom I emocijama. Svi kažu igra se tu za tri boda, ali to je nešto više od tri boda”.

Utakmica 10. kola između Sarajeva i Željezničara je na programu u nedjelju od 20.30h na Koševu.

Pripremila: Lejla Šabanović

Postavi odgovor