Maksimović: "Vjerujem da Sloga Meridian može biti stabilan premijerligaš"

Sloga Meridian na Zlatiboru trenutno odrađuje dvonedjeljne ljetne pripreme za predstojeću sezonu.

Sa igračima i stručnim štabom na Zlatiboru je ispred klupske uprave Zlatko Maksimović, sportski direktor dobojskog premijerligaša. U izjavi za medije Maksimović je istakao da Sloga Meridian ima potencijal da postane stabilan premijerligaš.

“Prošle godine klub je po prvi put u svojoj istoriji ušao u Premijer ligu Bosne i Hercegovine i na kraju prvenstva uspio da izbori opstanak, što nam je i bio osnovni cilj za proteklu sezonu. Naravno, ništa od toga ne bi bilo moguće bez ogromne podrške od strane gradske uprave i gradonačelnika Borisa Jerinića. Uz njihovu pomoć, mi se u klubu zalažemo da stvorimo potrebne uslove koji su neophodni za učestvovanje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine” – rekao je sportski direktor dobojskog kluba i nastavio:

“Upravo su u toku veoma važne ljetne pripreme ovdje na Zlatiboru, ali prije toga je odrađen veliki posao. Formiran je stručni štab sa Vladom Jagodićem na čelu, a ovih dana je je angažovan i kondicioni trener kojeg trenutno nismo imali u sastavu našeg stručnog štaba. Što se tiče igračkog kadra, doveli smo dovoljan broj jakih igrača, da tako kažem, koji su veoma iskusni kada je Premijer liga Bosne i Hercegovine u pitanju. Prvom timu smo priključili i nekoliko naših talentovanih mladih igrača. Klub je opredijeljen da polako stvara sopstvenu bazu igrača i vodimo računa o tome. Drago mi je čuti da je šef stručnog štaba veoma zadovoljan ovim momcima.

Što se tiče infrastrukture, mnogo je urađeno, a već je poznato da će ubrzo biti nastavljeni radovi na izgradnji stadiona. Imamo u planu da i ove sezone izborimo opstanak i ujedno bolji plasman na tabeli nego u protekloj sezoni. Jednostavno želimo da budemo standardan premijerligaš i ja smatram da Sloga Meridian uz pomoć gradske uprave i gradonačelnika, može da ostvari te ciljeve i da se stabilizuje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine”.

Sloga Meridian će na Zlatiboru ostati do 19. jula, a u tom periodu će odigrati niz prijateljskih utakmica sa klubovima koji se takođe nalaze na zlatiborskim pripremama.

Postavi odgovor