Ivanković za MeridianSportBH: "Vrijeme je za treću sreću"

Legenda Zrinjskog i aktuelni trener juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mario Ivanković, za MeridianSportBH je najavio mečeve mostarskog tima u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbalere mostarskog tima večeras očekuje duel protiv Slovana iz Bratislave, sa kojim su se u evropskim kvalifikacijama susretali dva puta i oba puta su završavali kao poraženi tim. Mario Ivanković se nada trećoj sreći i prolasku dalje.

“Vrijeme je za treću sreću. Dva puta smo igrali protiv njih i dva puta izgubili. Oba puta smo u gostima ispali, dok smo kući pobjeđivali obje utakmice, što govori o tome da se može. Vidjeli smo i prošli put šta se desilo, tako da se bez sreće definitivno ne može. Tako da, nadam se trećoj sreći i da ćemo odigrati prvenstveno jednu dobru utakmicu, ostvariti kvalitetan rezultat pred revanš. Nakon toga se ide u Bratislavu po taj neki istorijski uspjeh, mada mislim da smo ono glavno napravili. Imamo tri šanse i zašto danas ne uživati već od prve utakmice i pružiti šta možemo. Čak i ofanzivno da krenemo po taj prolazak, pa onda ući u grupnu fazu. Ako ne, na kraju krajeva imamo još dva popravna” – rekao je Ivanković za MeridianSportBH.

Utakmica između Zrinjskog i Slovana na programu je večeras od 21 čas na stadionu “Pod Bijelim brijegom“.

Postavi odgovor