Marsenić za MeridianSportBH: "Povjerenje i pohvale Ćabija Alonsa nikad neću zaboraviti"

Fudbalski put je nepredvidiv i veličanstven. Neki talenti su primjećeni i otkriveni na vrijeme, neki nažalost nisu. Mnogi faktori utiču na to, ali najbitniji i dalje je da uvijek vjerujete u sebe. Donosimo vam priču o mladom talentovanom fudbaleru Matiji Marseniću koji je svoj put započeo u Beranama i stigao do velikog Bajer Leverkuzena.

Pričaćemo u globalu, svaki dječak koji dolazi iz sportske porodice sanja da jednog dana nastavi tu tradiciju i bude najbolji. Matija Marsenić je od malena zaljubljenik u fudbal zahvaljujući upravo uzorima iz njegove porodice koji su bili dio tog svijeta.

Svoje prve korake započeo sam u Školi fudbala ‘Ivangrad’. Moram priznati da mi je fudbalski uzor bio Ronaldinjo, ali da se želim baviti fudbalom odlučio sam jer dolazim iz sportske familije. Moj otac je igrao fudbal, trenutno je fudbalski trener kao i moj stric. Početak moje karijere vežem za OFK Berane” – počeo je Matija Marsenić naš razgovor.

Za Bajer Leverkuzen potpisao je 2021. godine, ali zbog strogih i komplikovanih pravila kada je u pitanju registracija mladih igrača nije imao pravo nastupa sve do 2023. godine kada je postao punoljetan.

“Na početku mi je bilo jako teško jer nisam imao pravo da igram do svoje 18. godine. Međutim podrška kluba i ljudi koji rade u klubu je dovela do toga da ostanem tamo i na kraju zaigram za Leverkuzen. Zahvalan sam im na svemu što su uradili za mene i što su praktično čekali dvije godine da mogu zaigrati svoju prvu utakmicu za njih.

“Stvarno pričamo o posebnom klubu, a to se i vidi po njihovim rezultatima. Bila mi je čast potpisati za takav klub. Rijetkost je da neko iz malog grada potpiše za veliki klub. Sve me to čini izuzetno ponosnim, a pogotovo činjenica da su mi ukazali povjerenje da budem kapiten U19” – istakao je mladi fudbaler za MeridianSportBH.

media 20240612 145405 4305334158441639970

Da Ćabi Alonso računa na Marsenića u budućnosti dokaz su treninzi sa prvim timom, kao i pozivi na prijateljske utakmice.

Odigrao sam dvije prijateljske utakmice sa prvim timom. Osjetio sam tu čar igranja pred tolikim brojem ljudi. To mi je bilo veliko zadovoljstvo, naročito poslije fenomenalne sezone mog kluba. Stariji igrači nam pomažu jako puno i mislim da dosta toga možemo naučiti od njih” – rekao je Marsenić.

Sa Matijom Marsenićem smo prokomentarisali fenomenalnu sezonu Bajer Leverkuzena, ko je za njega najbolji igrač, Alonsa i šta mu je posebno ostalo u sjećanju.

“Mislim da je ova sezona odlična i da je ovo sve zasluženo s obzirom da je odradio cijele pripeme sa ekipom, uz dozu profesionalizma i zalaganja cijele ekipe kako ne treninzima i na utakmicama može dovesti do ovakvog uspjeha. Svi se trude, rade i maksimalno su posvećeni klubu što je i najbitnije.

Što se tiče Alonsa, on je veliki profesionalac, čast mi je što sam dio te ekipe i stvarno se radujem nastavku saradnje s njim. Najviše od svega mi znači to što mi je dao povjerenje u prijateljskim susretima i ono što moram izdvojiti su svakodnevne pohvale na treninzima koje su za mene nešto što nikad neću zaboraviti. Mislim da je Florian Virc najbolji igrač u istoriji Leverkuzena” – kaže Marsenić.

media 20240612 145405 1884227921949008915
foto: Bayer Leverkuzen

Još jedan san koji ima svaki dječak koji se ikada počne baviti fudbalom je da jednog dana zaigra za svoju državu. Marsenić nam je otkrio svoju želju kada je u pitanju reprezentativna karijera.

Moram reći iskreno da bi me najviše radovao poziv selektora A reprezentacije i to je cilj i san svakog igrača. To bi bilo ostvarenje mog sna i jako puno bi mi značilo nositi dres državnog tima. Kada bih izdvojio uzora iz reprezentacije to bi bio Predrag Mijatović kojeg sam imao mogućnost i lično upoznati” – dodaje.

Za sam kraj razgovora za portal MeridianSportBH, igrač Bajer Leverkuzena je otkrio koja mu je fudbalska želja.

Svakako se nadam da ću se što prije vratiti na teren i da će biti što manje povreda. Što se tiče mojih želja kada je u pitanju fudbal to je svakako da zaigram utakmicu u Ligi šampiona pred punom BayArenom” – zaključio je Matija Marsenić.

Pripremila: Lejla Šabanović

Postavi odgovor