Mehanović za MeridianSportBH: "Sitna nijansa je prevagnula u korist Slobode"

Ofanzivac Stupčanice iz Olova Fijad Mehanović je za MeridianSportBH prokomentarisao jesenji dio sezone Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine gdje je njegova ekipa završila kao vicešampion.

Do posljednjeg kola jesenjeg dijela Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, za Stupčanicu je bila otvorena prilika da na zimsku pauzu ode kao polusezonski šampion, ali se to nije desilo te nam napadač kluba Fijad Mehanović zbog čega se to nije desilo.

“Polusezonu smo završili kao drugi u šampionatu i naravno da je to veliki uspjeh kojim sam apsolutno zadovoljan”započeo je Mehanović te dodao:

“Međutim, naslov jesenjeg prvaka je bio dostižan do zadnjeg kola, ali par neriješenih utakmica kući, koje smo objektivno trebali dobiti bila ta sitna nijansa koja je prevagnula na stranu Slobode”.

Stupcanica 1
Foto: NK Stupčanica

Naravno sa Mehanovićem smo progovorili i o činjenici da je trenutno prvi strijelac lige i da će do proljeća ostati na tom mjestu (ostala je još jedna utakmice posljednjeg jesenjeg kola koja se igra prekosutra između Čelika i Zvijezde).

“Prvo mjesto na listi strijelaca mi daje za pravo da budem zadovoljan svojim nastupima”jasan i glasan je bio Mehanović o svom golgeterskom učinku te je nastavio:

“Ali naravno da uvijek može bolje s obzirom da sam u prvih 6 kola postigao 6 golova, međutim nadam se da ću ostati na čelu liste strijelaca i nakon proljetnog dijela. Ekipa je dobra i uz njihovu pomoć mislim da ću ponoviti jesenji broj golova a nadam se i prebaciti ga”.

Stupčanica
Foto: Facebook/NK Stupčanica

Kako je Stupčanica poslije prvih 15 kola šampionata završila kao druga, pitali smo napadača kluba iz Olova da li sanjaju o tituli te Premijer ligi Bosne i Hercegovine na šta je Mehanović imao jasan i glasan odgovor.

“U sezonu smo ušli kao dobra ekipa, ali bez pritiska titule i tako se i sada svi ponašaju, kako u svlačionici tako i u klubu, ali jasno je od prvog mjesta niko ne bježi. Ekipa je dobra i spremna za prvo mjesto, a klub vrhunski posložen i ukoliko se pruži prilika da se napadne titula naravno da smo spremni za to”objasnio je Mehanović pa rekao:

“Glavni konkurent nam dolazi na ‘Danac’ gdje ćemo uz pomoć naših vjernih navijača nadam se slaviti u toj utakmici, ma da sezona je duga i ima se jos dosta igrati. Idemo kolo po kolo, prvenstvo će teško biti do kraja, ali dokle god bude i teoretske šanse za naslov šampiona, mi ćemo se boriti za isti”.

Za kraj razgovora, najbolji strijelac Stupčanice sa devet golova i dvije asistencije u 15 utakmica nije mogao da propusti priliku i pohvali navijače svog kluba.

“Takođe, htio bih ovom prilikom da pohvalim naše navijače koji nas iz godine u godinu u velikom broju prate gdje god da igramo”zaključio je Mehanović.

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor