<strong>Meridian lider u humanosti: Nastavak podrške Udruženju Pomozi.ba</strong>

Kompanija Meridian zajedno s KK Bosna Meridianbet uputila je još jednu donaciju Udruženju Pomozi.ba i Fondu „Sportisti za život“.

Podsjetimo, Meridian humanitarnom Udruženju Pomozi.ba za svaku pogođenu trojku „Studenata“ na domaćem terenu donira 100 KM.

U posljednjoj utakmici „Studenti“ su trijumfovali nad ekipom KK Mladost iz Mrkonjić Grada, a u protivnički koš ubacili su čak trinaest trojki.

“Društvena odgovornost za našu kompaniju je poslovni imperativ. Brojni su projekti u kojima učestvujemo, a s posebnim zadovoljstvom govorimo o saradnji s Pomozi.ba, najvećim humanitarnim udruženjem u BiH. Sport i humanost idu ruku pod ruku, a ako se u kontekstu humanosti mora govoriti o prioritetima, onda na prvo mjesto dolazi zdravlje”kažu u Meridianu i podsjećaju da je Fond „Sportisti za život“ namijenjen za liječenje bh. građana.

“Donacije poput ove pokazuju odgovornost i društvenu osjetljivost kompanija prema zajednicama u kojima posluju. Nadam se da će i druge kompanije slijediti primjer Meridiana i da će nastaviti pružati podršku onima kojima je pomoć najpotrebnija”rekao je Jasmin Ligata, projekt menadžer Udruženja Pomozi.ba.

Uz sjajan rezultat „Studenata“ uslijedilo je još jedno iznenađenje za sve ljubitelje košarke.

Udruženju Pomozi.ba humanitarni ček uručio je Stjepan Grubnić, u sportskim krugovima poznat kao Boško, legendarni sekretar KK Bosna Meridianbet koji je za više od pet decenija sa sarajevskim „Studentima“ prošao bukvalno sve.

Iz Meridiana stiže i poziv drugim kompanijama da se uključe u slične incijative kako bi zajedno radili na izgradnji boljeg društva i poboljšanju kvaliteta života svih ljudi.

4 Komentara

  Svaka cast na humanosti

  Odgovori

  Sve pohvale za stalnu humanost.

  Odgovori

  Svaka cast na pruzenoj podrsci i pomoci onima kojima je potrebna! Tako se to radi, bravo!

  Odgovori

  Sve pohvale za humanost i podrsku i pomoc koju pruzate godinama u nazad!

  Odgovori

Postavi odgovor