Mihajlović zvanično predstavljen kao novi član Sloge Meridian

Nemanja Mihajlović je na današnjoj pres konferenciji zvanično predstavljen kao novi fudbaler Sloge Meridian.

Javnosti su se povodom pojačanja obratili predsjednik Dobojlija Miroslav Kršić, novi fudbaler Nemanja Mihajlović i trener Zoran Ćurguz.

“Naš novi član je od danas jedno poznato fudbalsko ime na ovim prostorima, Nemanja Mihajlović. Već smo na polovini sezone u Premijer ligi BiH, tako da možemo reći da smo sagledali situaciju i kvalitet lige.

Već na neki način preduzimamo korake u igračkom kadru za nastavak sezone, a samim tim smo uspostavili saradnju i kontakt sa Nemanjom, koji će svojim kvalitetom i radom sigurno doprinijeti ostvarivanju našeg cilja, a to je svakako prvenstveno opstanak.

Suvišno je da trošim riječi o Nemanjinim kvalitetima, želim mu svu sreću i da zajednički ostvarimo ciljeve” – poručio je Kršić.

Sloga Meridian predstavljanje
Foto: Rade Šešlak

Mihajlović je istakao sljedeće:

“Prije svega, želio bih da se zahvalim svima na lijepim riječima. Ambicije su uvijek na najvišem nivou, a ono što želim da naglasim je da je za moju odluku da dođem ovdje presudila želja ovih ljudi, mnogo je drugačije kada to osjetite. Izuzetno sam srećan zbog dobrodošlice, upoznao sam se sa igračima, odradio trening i mogu reći da period adaptacije zaista neće dugo trajati.

Mislim da ovdje imam sve što mi je potrebno da pružim svoj maksimum i pomognem klubu, te se na neki način odužim ovim ljudima na ukazanom povjerenju. Nijedan početak nije lak, pa tako neće biti ni ovaj.

Par mjeseci sam bio bez kluba, ali mislim da ću jako brzo uhvatiti željeni ritam. Svaku utakmicu idemo na pobjedu, nekada se neće desiti, nekada hoće, ali vidim da su momci željni dokazivanja. Ekipa nije stara, tu je dosta mladih momaka, još jednom bih da kažem da sam srećan ovdje i da se zahvalim svima”.

IMG d5a1d020d33fdc85787e634ac063651d V
Foto: Rade Šešlak

Za kraj, oglasio se i Ćurguz:

“Naš cilj je bio da pokušamo dovesti sve moguće slobodne igrače u ovom trenutku, zato što smatramo da će biti mnogo teže u zimskom prelaznom roku. Mi smo klub sa ograničenim budžetom i sigurno nismo konkurentni sa ekipama koji mogu dovoditi fudbalere na drugi način. Mi gledamo da taj igrač ima kvalitet, ali i da se možda malo izgubio u svojoj karijeri, pa onda pokušavamo da ih integrišemo u naš sistem i vratimo, da mi pomognemo njima ali i oni nama.

Takav slučaj je sa Mihajlovićem, koji ima strašan potencijal, igrao je u Partizanu, osvajao je titule, igrao za Herenven, jedno je od najzvučnijih imena u Premijer ligi BiH. Sigurno da ovaj Nemanja nije onaj isti iz Partizana ili Holandije, da je na tom nivou vjerovatno ne bi bio kod nas, ali bićemo strpljivi. Dali smo mu šansu, iako je po mnogima on tu šansu prokockao. Moja procjena je da treba dati drugu priliku, a ovo je njegova druga prilika.

Nadam se da će on to da shvati i da će možda kroz neki novi način života, organizacije, poimanja i igranja fudbala doći u situaciju da se vrati na onaj nivo. Ja mu to od srca želim i nadam se da će Sloga Meridian dobiti veliko pojačanje, te da će on vrlo brzo opet ostvariti transfer koji je objektivno zaslužio”.

Zoran Curguz
foto: Rade Šešlak/MeridianSportBH

Mihajlović je posljednji angažman imao u subotičkom Spartaku, a još je nastupao za Boluspor, Balikeširspor, Arka Gdinju, Herenven, Partizan, Teleoptik i Rad.

Zanimljivo je da su ga beogradski crno-bijeli 2017. godine prodali Herenvenu za 1,7 miliona evra.

Sloga Meridian će u okviru 16. kola Premijer lige BiH sutra kao domaćin igrati protiv Posušja.

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor