Milošević: "Za reprezentaciju svaku utakmicu moraju igrati najspremniji i najbolji"

Selektor fudbalera Bosne i Hercegovine Savo Milošević rekao je na prvom okupljanju da svaku utakmicu moraju igrati najspremniji i najbolji.

On je na početku zamolio da priču oko Anela Ahmedhodžića odloži za sljedeće okupljanje.

“Svi dolaze osim Anela. Prije nego počnem svoj posao zamolio bih vas sve da tu temu Anela ostavimo za sljedeće okupljanje. Razgovarao sam sa njim, vrlo korekno, i vjerujem da ćemo to riješiti. Ne bih zalazio kako, šta, zašto. Ja nisam želio da insistiram da dolazi ako nije potpuno u glavi, takve nećemo, nećemo momke koji nisu 100% u glavi tu. Tako da bih vas zamolio da tu temu ovaj put sklonimo i da se bavimo momcima koji su tu. Hadžikadunić će biti spreman za igru”naveo je Milošević i nastavio: 

“Rade Krunić neće doći, on nema šanse da bude spreman. Imamo problem i sa Adnanom Kovačevićem. Uputili smo poziv Gojkoviću iz Orenburga, s obzirom na to da imamo problem na centarhalfu. Kovačević će stići u toku dana, nisu uspjeli u Poljskoj uraditi magnet, ali ono što je pretpostavka je da će biti jako teško da bude spreman za utakmice”.

Naveo je da su ove utakmice veoma bitne, ne samo zbog priprema za baraž, nego i zbog samopouzdanja, koeficijenta.

“Ja mislim da za reprezentaciju svaku utakmicu moraju igrati najspremniji i najbolji u skladu sa taktikom. Kalkulacije bilo kog tipa ne bi trebale biti dozvoljene. Ja sam rekao da ne priznajem čak ni prijateljske utakmice. Ove utakmice su nama mnogo bitne, ne samo zbog priprema za baraž, nego zbog koeficijenta, samopouzdanja”kazao je Savo i dodao:

“Nisam neko ko će se skrivati iza tih stvari i pokušati da sklanja pritisak. Pritisak mora da postoji i moraju da igraju najspremniji i najbolji. Slažem se da je bolje da igramo sa Lihtenštajnom nego sa nekom boljom reprezentacijom, apsolutno, ali i nju maksimalno moramo shvatiti ozbiljno”.

Bosna i Hercegovina prvi meč igra u petak 13. oktobra na gostovanju protiv Lihtenštajna.

Postavi odgovor