Mirotić jasan i glasan: "Nastavljam karijeru u nekom od evropskih timova van Srbije"

Nikola Mirotić se oglasio putem društvenih mreža oko svoje igračke budućnosti.

Već se nekoliko dana pominje kako bi Nikola Mirotić trebao postati novi igrač Partizana, ali izgleda da od toga neće biti ništa jer je on počeo dobijati određen prijetnje zbog te odluke.

Shodno tome, Mirotić se obratio putem društvenih mreža te rekao kako neće igrati za Partizan iako je imao veliku želju da zaigra za neki klub iz Srbije:

“Poštovani, cijeli svoj život sam posvetio potrazi za istinom i pravednim odnosom prema svima i svemu. To je trnovit put koji zahtjeva posvećenost i predanost, baš kao što sam veliki dio svog života dao košarci pokušavajući da budem dobar u njoj i uvijek igrajući kao dio tima. Zaista, košarka je postala dio mog života, ali kao igra, kao želja da stalno napredujem i prevazilazim sebe. Tako jedno utječe na drugo, razvoj košarke kao igre i razvoj i rast moje ličnosti”kazao je Mirotić pa nastavio:

Ja želim taj put da nastavim. Želim da igram košarku i radujem se svojoj igri. Takođe želim da moja porodica dijeli tu radost. Međutim, već nedjeljama izlaze najrazličitije informacije o meni i nastavku moje karijere. Mimo moje volje i želje, i bez moga znanja, a svakako daleko od istine, objavljuju se nasumično pisani tekstovi. Neki od njih su bili mašta i proizvoljni zaključci pojedinaca i medija i sve je to izazvalo veliku pažnju, koju moja porodica i ja nismo želeli. Kako su u javnost dospele izvesne informacije o daljem nastavku moje karijere u KK Partizanu, počele su prijetnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povrijedile, jer ne želim da budem osoba koja će dijeliti ljude po bilo kom osnovu, a kamoli po bojama kluba.

Odlučio sam da ne budem dio takve atmosfere i da ne želim ni sebe, ni svoju porodicu, da izlažem daljim neprijatnostima. Istine radi, moram napomenuti da ni jedna prijetnja nije došla iz tabora KK Crvena zvezda i da sa njima uvijek imam dobru komunikaciju i puno poštovanja. Takođe, želim da istaknem da moja želja da igram za tim u Srbiji nije bila uslovljena niti finansijskim ponudama, niti bojama bilo koga kluba, jer sam želio da igram u zemlji koju volim, ali stvari jednostavno nisu išle u tom pravcu. Zahvaljujem se KK Partizan na ukazanom povjerenju i želji da budem dio njihovog tima, ali sam ipak donio odluku da je za moju porodicu i mene najbolje da karijeru nastavim u nekom od evropskih timova izvan Srbiji”.

Postavi odgovor