Može li Sarajevo ispuniti finansijske zahtjeve Prosinečkog?

Prema pisanju “Avaza” Ismir Mirvić i Robert Prosinečki imaju istu viziju kada je u pitanju Sarajevo, ali sada treba da se usaglase i oko finansijskih uslova. 

Prema pisanju portala “avaz.ba”, Ismir Mirvić i Robert Prosinečki održali su večeras sastanak u sarajevskom hotelu Meriot, gdje je kandidat za mjesto trenera Sarajeva predsavio viziju kako bi klub trebao izgledati predsjedniku Bordo tima.

Navedeni izvor piše da je za njih iz kluba potvrđeno održavanje sastanka, ali ne otkriva previše detalja. Navodno je Prosinečki usaglasio svoju viziju sa vizijom predsjednika Sarajeva, međutim nisu pregovarali o finansijama, već je Prosinečki objasnio Mirviću da će o tome morati pregovarati sa njegovim zastupnikom.

Zbog porodičnih obaveza, Prosinečki će se sutra vratiti u Zagreb gdje će sačekati okončanje pregovora između Sarajeva i svog zastupnika, dok će Mirvić sutra sa zastupnikom Prosinečkog pokušati postići konačan dogovor.

Sarajevo je jesenji dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine okončalo na petom mjestu i jasno je da mu predstoji mnogo posla da bi se vratilo na nivo koji se od njega očekivao.

Postavi odgovor